Warme voetbalmatch Club Brugge-Proximus

Op zondag 18 december won Club Brugge met 5-1 van KV Kortrijk. Die match was het startsein van #dewarmstewedstrijden en stond volledig in het teken van Bednet. Club TV was er overal bij en laat je terugblikken op een mooie avond. 

 

 

Niet in het stadion, wel aanwezig

Het werd een bijzondere match want Club en Proximus droegen deze wedstrijd op aan alle fans die er die dag niet bij kunnen zijn, en in het bijzonder aan kinderen die omwille van ziekte niet naar school kunnen, laat staan sporten. Club Brugge en Proximus kiozen er daarom voor om met het logo van vzw Bednet op de rug te spelen.In het stadion was voor het eerst in de geschiedenis van het eerste klasse voetbal een livestreaming te zien van een aantal  ‘Bednetters’ die de wedstrijd van thuis uit zullen meevolgen.  Zij werden geprojecteerd op het grote scherm in het stadion. Een unieke ervaring, zowel voor de kinderen die er niet bij konden zijn als voor de toeschouwers.

Bovendien zond Club TV in het stadion onderstaande reportage uit waarin Club Brugge-speler Dion Cools een bezoek bracht aan de klas van Benjamin (die muco heeft) en zo aan den lijve mag ondervinden hoe een Bednet-les eraan toegaat. Het filmpje is bedoeld om jonge spelers bewust te maken van hun bevoorrechte situatie: een gezond lichaam en alle kansen om hun grote droom waar te maken.

Wat Bednet kan doen from Club Brugge on Vimeo.

Tot slot mochten twee grote Club Brugge-fans, Arno en Benjamin, de aftrap geven van deze bijzondere wedstrijd.  Arno is 12 jaar en vecht tegen kanker. Benjamin is 13 en lijdt aan muco. Beiden volgen les via Bednet.

Met deze match wil ‘blauw en zwart’ naast Bednet ook andere initiatieven die er voor zieke kinderen bestaan in de kijker zetten, zoals bv. de Ziekenhuisschool, de vrijwilligers van School & Ziekzijn en Tijdelijk Onderwijs aan Huis.

Dion Cools bezoekt  Bednet-klas

Club speler Dion Cools ging langs in de klas van Bednetter Benjamin.Dion sprak op woensdag 14 december op Studio Brussel over dit exclusieve bezoek. Beluister het fragment door op de foto te klikken:

 

  

De Warmste Week voor Bednet

Bednet kan op 18/12 ook rekenen op de steun van de jonge spelers van de Club Brugge Academy: zij organiseren verschillende challenges in het kader van Music for Life vlak bij het stadion. Een poging kost €1.  Dit zijn de prijzen: