Schooljaar afsluiten via Bednet


Kan je het schooljaar afsluiten via Bednet? We geven je een aantal tips over hoe je als Bednetter ook het schooljaar op een leuke manier kan eindigen.
Schooljaar afsluiten Bednet
Schooljaar afsluiten Bednet

Kan je het schooljaar afsluiten via Bednet? Jazeker! Het is niet omdat je niet naar school kan gaan, dat je alle activiteiten op het einde van het schooljaar moet missen.


Welke activiteiten kan ik meedoen met mijn klas?

1. Activiteiten buiten

Het Bednet-computermateriaal kan ook mee naar buiten. Je kan bv. een hotspot maken met smartphone. Als dit geen optie is, kan je misschien regelen of de klas tijdens de wandeling even bij jou een stop maakt, om samen te toasten en bij te praten.

Is er een probleem Bednetset? Contacteer dan onze helpdesk via de chat in de software, op de site of bel naar 016 20 40 45.

2. Uitdelen in de klas

Wordt er iets uitgedeeld in de klas? Vraag even na hoe dit ook tot bij jou kan geraken. Zo kan een klasgenoot of leerkracht het misschien meenemen naar huis en even bij jou langskomen om het af te geven.

3. Schoolfeest en proclamatie

Op een schoolfeest kan de klasset ook gebruikt worden. Je kan de Bednet-set makkelijk verplaatsen en de Jabra is draadloos. Op die manier kan je alles goed zien en horen. Wil je een speech geven aan de feestvierders? Je kan de set ook makkelijk op het podium zetten, zodat je een speech kan geven.

Lukt het niet om online deel te nemen?

Vraag dan of ze filmpjes, foto’saan jou bezorgen. Op die manier voelt het toch alsof je er een beetje bij was.

hoe schooljaar ervaren

Groei- en evaluatiegesprek

Meestal heb je op het einde van het jaar een evaluatiegesprek met de klastitularis. Als je les volgt via Bednet, kan je vragen of dit online kan doorgaan. Op die manier heb je toch nog de kans om samen met je leerkracht terug te blikken op het schooljaar.

Bespreek hoe je het schooljaar hebt ervaren

Het doel van Bednet is dat de afwezige leerling betrokken blijft in de klasgroep. Het is daarom ook belangrijk om hierover te praten met je leerkracht.

Zijn er bijvoorbeeld dingen die anders kunnen, waardoor je nog meer betrokken kan worden in de klasgroep?

Overgang van lager naar secundair onderwijs met Bednet

De overgang van lager naar secundair onderwijs is een grote stap. Als je niet naar school kan gaan, is dit nog een moeilijkere stap.

Bespreek daarom met de nieuwe school hoe jij deze overgangen kan beleven, net zoals je klasgenoten. Is het bijvoorbeeld mogelijk om op voorhand al eens kennis te maken met (een deel van) de klas?

Toetsen en examens afleggen

Evaluaties via toetsen en examens zijn een groot deel van het onderwijstraject. Ook als je afwezig bent. Presentaties, groepswerken, toetsen en examens zijn ook mogelijk voor jou als Bednetter. Bespreek met je leerkracht welke momenten haalbaar zijn voor jou en welke leerstof je moet kennen.

Wist je trouwens al dat examens afleggen op school of via de TOAH-leerkracht ook mogelijk is?

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be