Bednet Pyjamadag – Bednet voor élk kind


Op vrijdag 15 maart viert Bednet de negende editie van de Bednet Pyjamadag. Met de actie roept de organisatie, samen met MNM en Ketnet, iedereen op om in pyjama, onesie of andere slaapkledij naar school of het werk te gaan.
Bednet Pyjamadag – Bednet voor élk kind

Op vrijdag 15 maart viert Bednet de negende editie van de Bednet Pyjamadag. Met de actie roept de organisatie, samen met MNM en Ketnet, iedereen op om in pyjama, onesie of andere slaapkledij naar school of het werk te gaan.

Dit uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren, die niet (altijd) fysiek naar school kunnen gaan. Via Bednet volgen ze van thuis/ziekenhuis uit les, samen met hun eigen klas én houden ze contact met hun vrienden. Dit jaar staat ‘Bednet voor élk kind’ centraal op de Bednet Pyjamadag.

Bednet voor élk kind 


Bednet is een vorm van online afstandsonderwijs, voor leerlingen die door ziekte niet naar school kunnen gaan. Om gebruik te maken van Bednet heb je enkel een internetverbinding en laptop nodig, simpel toch? Niet voor iedereen, blijkt uit onderzoek van Mediawijs: zo’n 46% van de bevolking is digitaal niet mee en heeft het daar bijgevolg het moeilijk mee.

“Iedereen heeft een andere digitale kennis, thuissituatie of socio-culturele achtergrond en dat is helemaal oké. We willen dat élk kind de weg naar Bednet vindt en er vlot mee aan de slag kan.”, vertelt Mathieu Tallon, directeur van Bednet. “Daarom zijn bijvoorbeeld al onze ICT-materialen zo eenvoudig mogelijk en zorgen we voor gratis kwaliteitsvolle laptops en snelle internetverbindingen, voor diegenen die daar thuis of op school niet over beschikken.”

 

 

Bednet Pyjamadag 2024

Wie last heeft van digi-stress of hulp kan gebruiken rond het thema 'onderwijs & jong en ziek zijn', kan bovendien steeds terecht bij het Bednet-team voor hulp op maat. Want jong en ziek zijn, het is niet makkelijk. Niet alleen voor de jongere zelf, maar ook voor de hele omgeving.

Als pionieer in online afstandsonderwijs heeft Bednet een enorme hoeveelheid expertise opgebouwd in dit thema, die de organisatie maar al te graag deelt om scholen, gezinnen en leerlingen bij te staan.

Doe mee met Bednet Pyjamadag


“Ondanks dat we jaarlijks steeds meer zieke leerlingen ondersteunen, bereiken we nog niet elk kind dat Bednet kan gebruiken. Daarom blijft het ook zo belangrijk om onze Bednet Pyjamadag te organiseren”, zegt Kathy Lindekens, voorzitter van de vzw. “We willen Bednet op de radar blijven zetten en mensen informeren over de meerwaarde ervan: het is gratis, eenvoudig om mee te werken, biedt hulp op maat en zorgt ervoor dat zieke leerlingen verbonden blijven met hun klas”.

 

Kom op 15 maart in onesie, pyjama of andere slaapkledij naar school of werk, deel een leuke foto op sociale media met de hashtag #pyjamadag en tag Bednet. Alle info over de actie vind je terug op www.bednet.be/pyjamadag

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be