Je bent hier:

U bent hier

In de kijker: Consulent July

Als je Bednet aanvraagt voor je kind, krijg je een persoonlijke consulent toegewezen, zoals July. Zij komt uitleggen hoe Bednet werkt, zowel bij je thuis als op school. Ze volgt nadien alle contact op met de school, het CLB en de internetprovider. Zo hoef je daar als ouder niet meer aan te denken. Er zijn 13 consulenten die kinderen en scholen begeleiden en opvolgen bij Bednet. 

Waarom July graag bij Bednet werkt?

"Wat mijn job zo bijzonder maakt zijn de ontmoetingen met scholen en gezinnen. Bij Bednet ontmoeten we mensen op een kantelmoment in hun leven, op momenten vol bezorgdheid over de gezondheid van hun kind. Ouders willen er toch het beste van maken en willen dat hun kind de binding behoudt met klas en leerstof.

Via  Bednet leerde ik Lars kennen, een jongen die omwille van een chronische aandoening (en de vele ziekenhuisbezoeken die ermee gepaard gaan) niet altijd aanwezig kon zijn op school. Bednet zorgde ervoor dat hij niets moet missen van het reilen en zeilen in de klas. Eens zijn gezondheid het toeliet en hij van de artsen opnieuw naar school mocht, kon hij naadloos aansluiten bij de les, omdat hij niets gemist had. Dat raakte mij.

Elke aanvraag voor Bednet anders, elk verhaal is uniek.

Het is boeiend om de onderwijsmogelijkheden, op maat van elk kind, bespreekbaar te maken tussen school, gezin en ondersteuners. Het is fantastisch om nadien te zien hoe kinderen en jongeren opfleuren wanneer ze contact maken met hun klas, de draad weer oppikken en het ‘ziekzijn’ tijdelijk naar de achtergrond verschuift.

Het mooiste aan mijn job als consulent is een lichtpuntje binnenbrengen op moeilijkere momenten en samen zoeken naar oplossingen

Hoe ziet July's werkdag eruit? 

Benieuwd wie de consulent in jouw regio is? Check het op onze contactpagina.

Heb je al met Bednet gewerkt of werk je ermee? Ook jullie verhalen zijn het waard om verteld te worden. We geloven in de kracht van getuigenissen en zijn dan ook erg dankbaar wanneer mensen hun verhaal met ons en met anderen willen delen. Interesse? Laat het ons weten.