Je bent hier:

U bent hier

Bednet lanceert jongerensite

Bednet lanceert een jongerenwebsite die informatie en getuigenissen centraliseert over haar werking. De website richt zich tot jongeren tussen 11 en 18 jaar die zich willen informeren over Bednet voor zichzelf, een vriend, voor een schoolopdracht of voor het opzetten van een fondsenwervingsactie. 70% van de kinderen die van thuis uit live de les volgen via Bednet zit in het secundair onderwijs. Er was dan ook nood aan een informatieplatform dat beter aansluit bij de leefwereld van jongeren. In een mobile friendly en interactieve omgeving vinden jongeren informatie en stories van leeftijdsgenoten met aangepaste visuals, tone of voice en links naar sociale media. 

Kathy Lindekens, voorzitter van Bednet, legt uit waarom er een apart platform moest komen:

“Onze basiswebsite focust vooral op het informeren van ouders en leerkrachten. Er was nood aan een aparte website die jongeren informeert, ondersteunt, inspireert en hen aanzet tot actie. Onze Bednetters, hun klasgenoten en onze actievoerders zijn vaak jongeren. Dan is het belangrijk een omgeving te creëren waar tieners zich thuis voelen. Jongeren spelen een belangrijke rol in de bekendmaking van Bednet. Regelmatig dienen ouders een aanvraag in omdat zoon of dochter zelf over Bednet heeft gehoord. Kinderen en jongeren kunnen dit ook zelf doen”. 

Voor de creatie van de website liet Bednet zich inspireren door het informatie-en adviesplatform watwat.be. Van WAT WAT leerde Bednet dat jongeren een aanbod prefereren dat voor, en liefst ook door jongeren, gecreëerd wordt. Jongeren werden dan ook nauw betrokken in de creatie van de site en het aanleveren van de content. 

WINACTIE: Nam je deel aan pyjamadag? Deed je een actie voor Bednet? Gebruik(te) je Bednet in de klas? Deel je verhaal met Bednet en maak kans op een open training met de Rode Duivels, de sociale partner van Bednet.

Naar de jongerensite