Wat denkt ICT-coördinator Tim over Bednet?

Tim Heirweg is ICT-coördinator in COLOMAplus Mechelen. Ontdek hoe hij omgaat met zo'n 20 Bednet-trajecten op zijn school.

Tim ICT-coördinator

"Ik ben Tim Heirweg en ben pedagogisch ICT-coördinator bij COLOMAplus Mechelen. Ik help als er technische problemen zijn en werk dus vooral als tussenpersoon tussen de school en Bednet."

 

Mijn eerste keer Bednet

"Ik heb vroeger zelf lesgegeven en hoorde toen wel al eens de naam 'Bednet' vallen. Zelf was ik er nog niet mee in contact gekomen tot ik 3 jaar geleden aan het werk ging als ICT-coördinator. 

In het begin had ik wel wat schrik en dacht ik 'Oei, wat gaat dat geven?', maar ik moet eerlijk bekennen dat het contact met Bednet heel goed verloopt. Als ik een probleem heb, kan ik direct bij de Bednet-helpdesk terecht via chat, mail of telefoon en lossen ze de problemen direct en zonder stress op. Ik gebruik bv. vaak de Bednet-chat op de klasset, omdat ik dat gemakkelijk vind.

Ondertussen zijn er zes Bednetters op onze school. Vorig schooljaar hadden we er een stuk of 12. Het zijn allemaal wel toffe ervaringen, hoe raar het ook mag klinken."

Veel problemen met Bednet?

"In het begin hadden we problemen met de camera's, maar uiteindelijk heeft Bednet andere camera's op de toestellen gezet en sindsdien hebben we hier geen problemen meer mee gehad. Vroeger hadden we ook wat problemen met internet, maar we zijn sinds vorig jaar overgeschakeld op een ander netwerk en nu zijn er ook hier geen problemen meer.

Er kan natuurlijk altijd een onverwacht probleem opduiken, want je hangt af van technische zaken, maar het is vaak makkelijk zelf op te lossen. Als we het niet zelf kunnen oplossen, nemen we gewoon direct contact op met de Bednet-helpdesk."

Tim zwaait naar Bednet-leerling

Bednet opstarten: hoe Tim het aanpakt

"Ik heb een handleiding die Bednet zelf gemaakt heeft en heb daarin wat dingen aangepast, die anders zijn op onze school. Deze handleiding stuur ik door naar alle betrokken collega's, zodat ze op de hoogte zijn en met het Bednet-materiaal overweg kunnen.

Ik vraag ook altijd eerst aan de klastitularis om 2 leerlingen aan te duiden die verantwoordelijk zijn om de Bednet-klasset elke dag aan en uit te zetten. Ik stuur dan ook een beperkte handleiding naar deze leerlingen, zodat ze weten wat van hen verwacht wordt."

Zou je Bednet aanraden?

"Ik zou niet weten waarom ik Bednet niet zou aanraden. Het is fijn dat op die manier de afwezige leerling nog les kan volgen en contact heeft met de klas. Ik zie eigenlijk maar voordelen in Bednet.

Leerkrachten zijn soms wat huiverachtig van 'Oei, Bednet? Wat is dat? Wat moet ik daarmee doen?', maar eens ze vertrouwd zijn met de werking van Bednet, zien ze er de meerwaarde van in."
logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be