Het Bednet-computermateriaal

Het gratis Bednet-computermateriaal is speciaal ontwikkeld voor de specifieke situatie waarin een klasgroep fysiek aanwezig is in de klas, maar één of meerdere leerlingen vanop afstand deelnemen.

bednet-computermateriaal

Bednet-klasset

De klasset is plug & play: dankzij het frame met alle onderdelen is het eenvoudig op te stellen en te verplaatsen in de klas, de school en zelfs daarbuiten.

Door het rechtopstaand scherm is de leerling goed zichtbaar. Dankzij de beweegbare camera kan de leerling rondkijken en inzoomen in de klas.

De omgevingsmicrofoon met luidsprekers zorgt ervoor dat de leerling alles kan horen wat in de klas gebeurt en dat de klas de leerling hoort. De microfoon is draadloos te verplaatsen.

De Chromebook is eenvoudig los te klikken en apart te gebruiken.

 

Bednet-software

De software is eenvoudig in gebruik, ook voor jongere kinderen. Met 1 druk op de knop is er een veilige en snelle online 1-op-1-verbinding.

Door de hoge kwaliteit van beeld en geluid kunnen de leerling en zijn/haar klas en leerkracht vlot samenwerken: elkaar zien en horen, chatten, (bord)scherm delen, samenwerken op een whiteboard, ...

Bij ICT-vragen en -problemen kunnen de leerling en zijn/haar klas snel en eenvoudig hulp vragen via de Bednet-chat.

Bednet-computermateriaal - Materiaal voor leerling

Bednetters: eigen laptop of Bednet-laptop

Leerlingen die beschikken over een eigen laptop of computer, kunnen hierop Bednetten.

Voor leerlingen die geen eigen toestel hebben, voorziet Bednet een Bednet-laptop met enkele toebehoren (koptelefoon, muis en internetkabel).

Bednet vs. andere tools

Voor korte afwezigheden, zoals quarantaine omwille van Corona of momenten waarbij de hele klas online is, zijn de traditionele videocall systemen zoals Zoom en Smartschool Live zeker en vast een goede oplossing. Dat hebben de meesten onder ons de voorbije jaren ondervonden.

Maar is het ook slim om deze tools in te zetten wanneer de hele klas fysiek aanwezig is en één of meerdere leerlingen de lessen vanop een andere plek volgen? In dat geval is Bednet de beste keuze.

Het GRATIS Bednet-computermateriaal is namelijk speciaal ontwikkeld voor de specifieke situatie, waarin een klasgroep fysiek aanwezig is in de klas en één of meerdere leerlingen vanop afstand deelnemen.

Bovendien zijn er een aantal aanvullingen voorzien (zoals de omgevingsmicrofoon en beweegbare camera) t.o.v. andere systemen die de beleving voor de klas én afwezige leerling sterk verbeteren.

Het hele systeem zorgt ervoor dat de leerkracht zonder veel inspanning alle lessen kan blijven geven zoals anders. Het zorgt er ook voor dat de klasgenoten en Bednetter eenvoudig contact kunnen blijven houden en de afwezige leerling les kan volgen alsof deze mee in de klas zit.

Review vernieuwd materiaal

Bednet startte in 2021 met volledig vernieuwd computermateriaal. Om er zeker van te zijn dat alles optimaal werkt en voldoet aan de eisen van Bednetters en scholen, lieten we de nieuwe opstelling testen door enkele ICT-in-onderwijs-experten. Lees hier de volledige review van onze vernieuwde opstelling.

Meer weten over Bednet?

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be