Vooruitblik schooljaar 2024-2025


We blikken vooruit naar schooljaar 2024-2025 met Bednet en beantwoorden de meest gestelde vragen.
Vooruitblik schooljaar 2024-2025

Nu de zomer lonkt, blikken we al even vooruit op het schooljaar 2024-2025. Kan je Bednet al aanvragen? Verandert er iets aan het materiaal? Vind hier een antwoord op de meest gestelde vragen.


Kan ik Bednet al aanvragen voor schooljaar 2024-2025?

Zeker. Dien je aanvraag in via het online aanvraagformulier. Iedereen die betrokken is bij de zieke leerling (school, (pleeg)ouder, CLB, ziekenhuisschool ...) kan een aanvraag indienen. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor Bednet? We bespreken graag je situatie om dit te verhelderen. Neem contact met ons op via 016 20 40 45, onze chat op de website of mail naar info@bednet.be.

Er is geen wachtlijst om te starten met Bednet. Na je aanvraag neemt een Bednet-medewerker contact met je op om de vervolgstappen te bespreken. 

Dit schooljaar gebruikte mijn leerling / kind al Bednet. Moet ik opnieuw een aanvraag indienen?

Ja. Dien je aanvraag in via het online aanvraagformulier. We vragen om elk schooljaar een nieuwe aanvraag in te dienen. Je traject wordt niet automatisch gekopieerd naar het volgende schooljaar.

Moet je volledig afwezig zijn om Bednet aan te vragen? 

Neen. Bednet is mogelijk voor alle leerlingen die voltijds, deeltijds of regelmatig afwezig zijn op school door ziekte, ongeval, operatie of moederschapsrust. Je kan Bednet dus ook combineren met naar school gaan of andere vormen van onderwijs tijdens ziekte (TOAH, ziekenhuisschool, School & Ziekzijn,...). 

Hoeveel tijd is er tussen de aanvraag en de eerste Bednet-les?

Bednet gaat binnen de week aan de slag met je aanvraag.

Hoe snel de eerste Bednet-les doorgaat, hangt af van o.a. de mate waarin extra overleg nodig is om Bednet voor te bereiden, hoe haalbaar het is voor de zieke leerling om al les te volgen ...

Ook in drukke periodes, zoals de start van het schooljaar, proberen we ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk kan starten met Bednet.

Wat is de kost van Bednet?

Bednet is volledig GRATIS - zowel voor de school als het gezin. Dit wil zeggen dat er geen kost verbonden is  aan het opstarten of gebruiken van Bednet. Ook al het computermateriaal is gratis, en wordt kosteloos door ons geleverd en na afloop weer opgehaald. 

Er is een klasset voor de school en leerlingen die thuis geen computer of laptop hebben, ontvangen een laptop van Bednet. Lees hier alles over wat Bednet voor jou doet. 

Volgend schooljaar werk ik voor de eerste keer met Bednet. Wat kan ik verwachten?

Geweldig dat je Bednet zal gebruiken. In enkele korte video's tonen we hoe het is om als leerkracht of als ouder met Bednet te werken. 

Wat kan je van ons verwachten? Bednet voorziet gratis het nodige ICT-materiaal voor school en leerling. Bovendien heeft elk Bednet-traject een trajectbegeleider. Dit is de contactpersoon voor alle betrokkenen (leerling, school, ouders, arts, CLB, ...) en ondersteunt je bij de voorbereiding en doorheen het hele traject. Ook via de chat, website en telefoon kan je steeds bij ons terecht met al je vragen en zorgen. Lees er meer over op onze website.

Wil je als schoolteam helemaal op de hoogte zijn van de mogelijkheden van Bednet? We geven met plezier een gratis vorming voor het hele team. 

Verandert er iets aan het Bednet-computermateriaal?

Neen. De mobiele klasset, die plug & play is, de beweegbare camera en de omgevingsmicrofoon met luidsprekers maken deel uit van ons unieke en eenvoudige computermateriaal. Uit onze recente gebruikersbevraging blijkt ook dat onze gebruikers nog steeds erg positief staan t.o.v. de mogelijkheden van Bednet qua hard- en software. In het nieuwe schooljaar blijven we dus gewoon met de huidige toepassingen werken!

Kan ik Bednet contacteren tijdens de zomervakantie?

Bednet is gesloten van 15 juli t.e.m. 16 augustus.

Dien gerust je aanvraag in via het online aanvraagformulier of stuur een mail naar info@bednet.be. Een Bednet-medewerker contacteert je vanaf 19  augustus om de (aan)vraag te bespreken.

Vragen of twijfels over Bednet aanvragen? Neem een kijkje op onze website - daar vind je tal van informatie terug.

Is de datum voor Bednet Pyjamadag 2025 al bekend?

Ja hoor! De 10de editie van Bednet Pyjamadag zal doorgaan op vrijdag 14 maart 2025. Onze pyjama ligt al klaar! 

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be