"Dankzij Bednet kan ik thuisblijven"

In het 1ste leerjaar van juf Kristel in De Heppening volgt Lode (7) een aantal lessen mee via Bednet. Lode vindt het super dat hij via Bednet kan tekenen, woordjes schrijven en zelfs chatten met zijn juf.

Een kabeltje in mijn buik

Ik kan niet de hele dag naar school gaan, omdat ik soms pijn aan mijn buik heb en moet overgeven van de misselijkheid. Ik heb een kabeltje in mijn buik. Door dat kabeltje komt speciale melk in een machientje terecht waardoor ik geen honger meer heb. Gelukkig dat ik dat kabeltje heb, want die melk smaakt echt vies.

Al vanaf mijn geboorte heb ik zo’n machientje. Ik at een tijdje gewoon voedsel, maar dat kon mijn lichaam niet verdragen. Behalve peren, dat is het enige dat mijn lichaam lekker vindt. Ik weet nog dat mijn dokter zei: “Dat wordt later een perenboer!”. (lacht)


Via Bednet mee in de klas

Dit is nu het tweede schooljaar dat ik Bednet heb. Al vanaf het eerste kleuterklasje was ik vaak thuis en kon ik niet altijd naar school gaan. Tot ik Bednet had. Nu kan ik thuisblijven en dat is veel beter voor mij.

Meestal ga ik elke dag in de voormiddag een uurtje naar school en de rest doe ik thuis met Bednet en met juf Joke. Joke is de thuisjuffrouw die mij extra helpt met mijn lesjes en huiswerk.

Les volgen via Bednet gaat super goed. Ik kan inzoomen, mijn hand omhoog steken, mijn geluid en camera afzetten, en ik kan ook naar de helpdesk sturen als er iets mis is. Ik teken ook graag via Bednet en kan woordjes schrijven én zelfs chatten met de juffrouw, dat is superleuk.

Anders dan de andere kindjes

Soms heb ik het gevoel dat ik anders ben dan de kindjes in mijn klas, maar dat vind ik niet zo erg. Dan krijg ik meer cadeautjes en dat vind ik wel fijn.

"Bovendien ken ik mijn klasgenootjes supergoed."

En ik ben zelfs al op een kindje verliefd, op Marie.

Bednet-verhaal - Dankzij Bednet kan ik thuisblijven - Bednet en spijsverteringsstelsel - Lesgeven via Bednet
Bednet-verhaal - Dankzij Bednet kan ik thuisblijven - Bednet en spijsverteringsstelsel - Les volgen via Bednet

Later kok en zanger worden

Ik denk wel dat het belangrijk is om naar school te gaan, want daar moet ik studeren om later vanalles te doen. Zo zou ik later graag kok en zanger willen worden. Ohja een zanger die natuurlijk ook gitaar kan spelen. (lacht)
logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be