ED TV en Bednet lanceren serie ‘Nesters’


ED TV en Bednet lanceren de educatieve serie ‘Nesters’. Een serie over jongeren die geconfronteerd worden met ziekte en leren hoe ze hiermee kunnen omgaan.
ED TV en Bednet lanceren serie ‘Nesters’

Naar aanleiding van Bednet Pyjamadag lanceren ED TV en Bednet de educatieve serie ‘Nesters’. Een serie over jongeren die geconfronteerd worden met ziekte en leren hoe ze hiermee - op hun eigen manier - kunnen omgaan. Naast de serie kunnen leerkrachten ook aan de slag met de bijhorende educatieve lespakketten.


Voor velen is gezond zijn een vanzelfsprekendheid, maar dat is niet zo voor iedereen. Er zijn duizenden jongeren die worstelen met fysieke maar ook psychische problemen, wat hun normale leven overhoop kan gooien. ED TV wil in samenwerking met Bednet jongeren helpen hiermee om te gaan.

Samen lanceren zij daarom een gratis audiovisueel lespakket voor alle graden. Het educatieve pakket dat ze samenstelden richt zich op zieke jongeren zelf en ook op jongeren die met een zieke leeftijdsgenoot geconfronteerd worden. “Wanneer jongeren langdurig ziek zijn, missen ze naast het schoolse leven ook het sociale leven. Het is belangrijk dat ‘ziek zijn’ bespreekbaar is en we jongeren verbonden houden met de klas, want begrip en steun van de klasgenoten mag niet onderschat worden.”, vertelt Mathieu Tallon, directeur van Bednet.

Bekijk de trailer van 'Nesters'
Nesters is gratis beschikbaar voor leerkrachten op het platform van ED TV, het is enkel nodig om een login aan te maken.
logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be