3 jaar zekerheid voor Bednet


Dankzij minister van Onderwijs Ben Weyts, krijgt Bednet terug 3 jaar zekerheid. We blijven centrale organisator van het SIO voor afwezige leerlingen.
3 jaar zekerheid voor Bednet

Recht op onderwijs via Bednet blijft verzekerd

Goed nieuws! Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts stelt Bednet tot eind 2023 aan als centrale organisator van het synchroon internetonderwijs voor leerlingen die langdurig afwezig zijn op school. Dat betekent dat het recht op onderwijs via Bednet verzekerd blijft voor zieke leerlingen.


Waarom is dit belangrijk?

We merken dat Bednet meer dan ooit nodig is voor leerlingen die regelmatig of langdurig afwezig zijn wegens ziekte. In 2020 volgden bijna 1 200 leerlingen de lessen op school van thuis uit mee via Bednet en dit aantal blijft stijgen. In het eerste trimester van dit schooljaar merkten wij zelfs een verdubbeling van het aantal aanvragen in vergelijking met 2019. COVID-19 brengt voor veel zieke leerlingen uiteraard extra risico's met zich mee. Zij kunnen voorlopig niet bij hun vrienden in de klas zitten. Via Bednet blijft het contact met de klasgroep behouden en blijven ze mee met de leerstof.

Digitale golf in het onderwijs

Het Vlaamse onderwijs investeert de komende jaren sterk in digitalisering. Ook Bednet zet volop in op verdere innovatie, samen met haar partners. Zo kan Bednet zieke leerlingen en hun scholen zo goed mogelijk blijven ondersteunen in de nieuwe digitale realiteit.

Meer info

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be