Bedankt voor een fantastische pyjamadag 2022


Wat waren de hoogtepunten van de 7de editie van de Nationale Pyjamadag? Ontdek het hier.
Bedankt voor een fantastische pyjamadag 2022

De hoogtepunten van Pyjamadag 2022

Op vrijdag 12 maart was het al de 7de editie van de Nationale Pyjamadag van Bednet. Onze jaarlijkse campagne om Bednet extra bekend te maken en natuurlijk om alle zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem te steken.

De campagne stond dit jaar in het teken van de leuke momenten die je beleeft op school. Via Bednet zetten zieke leerlingen hun gewone schoolleven verder, ondanks hun ziekte en afwezigheid. Ze kunnen online de lessen meevolgen, maar ook deel blijven uitmaken van het hele klasgebeuren en de sociale contacten met klasgenoten onderhouden. Kortom: via Bednet blijven ze mee met de les, en al de rest.

Pyjamadag 2022 was opnieuw een groot succes. Via sociale media werden duizenden foto’s gedeeld met de hashtags #bednet #pyjamadag. En er was opnieuw zeer veel media-aandacht, met reportages op de nationale en regionale zenders, op de radio en natuurlijk ook via onze mediapartners MNM en Ketnet. Hierdoor konden verschillende Bednetters en scholen tonen en vertellen hoe Bednet voor hen het verschil maakt.


Herbeleef de hoogtepunten van Pyjamadag 2022 in deze video:

Nieuw op Pyjamadag 2022: ‘de Bednet-babbel’

Bednet lanceerde dit jaar de ‘Bednet-babbel’. Leerkrachten konden zich met hun klas inschrijven om op Pyjamadag vanuit de klas samen in te loggen in het Bednet-computersysteem. Zo konden ze ervaren hoe het is om Bednetter te zijn: ervaren wat Bednetters horen en zien, rondkijken via de beweegbare camera, de verschillende knoppen uittesten,… En ze konden meteen ook al hun serieuze, grappige en soms ook verrassende vragen stellen over Bednet aan een Bednet-consulent.

Benieuwd hoe dat precies ging? Ontdek het in deze video:

Over de campagne

Op Pyjamadag roept Bednet iedereen op om in pyjama naar school of het werk te komen. Uit solidariteit met zieke leerlingen en om de organisatie mee bekend te maken. Mathieu Tallon, directeur van Bednet, onderstreept het belang daarvan: “Hoewel het aantal Bednetters elk jaar stijgt, bereiken we toch nog steeds niet alle zieke leerlingen die in aanmerking komen. Twee op drie scholen heeft nog niet met ons gewerkt. De bekendmaking via Pyjamadag blijft enorm belangrijk om zoveel mogelijk mensen te informeren over de meerwaarde van Bednet: het is gratis, eenvoudig om mee te werken en stimuleert de betrokkenheid van de zieke leerling in de klas.”

Kijk je samen met ons nu al uit naar de Pyjamadag 2023? Nog even geduld: in het najaar van 2022 maken we de nieuwe datum bekend.

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be