"Via Bednet dans ik met mijn klas"

Noéline Nkosi (11) volgt sinds het begin van dit schooljaar les via Bednet door een ziekte die haar immuunsysteem aantast. Deze altijd vrolijke dame blijft moedig en droomt van een toekomst als dokter, danser of bakker.

Ziekenhuisschool is leuk, het ziekenhuis niet

Vorig jaar ging het plots veel slechter met mij. De behandeling die ik toen kreeg, was allesbehalve leuk. Hoewel ik geen kanker heb, kreeg ik chemo. Dat zou ervoor moeten zorgen dat ik minder snel ziek word. 

Ik heb toen een tijdje les gevolgd in de ziekenhuisschool, wat eigenlijk heel leuk was. We mochten veel spelen en ik had er veel vriendjes. Er is niets dat ik liever doe dan dansen, en in het ziekenhuis mochten we heel veel dansen. (lacht) Toch heb ik ook veel lessen gemist, waardoor het nu soms moeilijk is voor mij om te kunnen volgen in de klas. 

Een normale dag in mijn klas

Door mijn ziekte is het makkelijker en veiliger om van thuis les te volgen. Op een typische lesdag sta ik op en volg ik alle lessen (rekenen, taal, spelling, …) die de andere kinderen ook krijgen, maar dan via Bednet. 

De Bednet-set staat aan één van de verschillende eilandjes in de klas. Een eilandje is een groepje van tafels waar 5 kinderen aan kunnen zitten. Vanaf daar kan ik alles wat de juf zegt goed volgen, maar kan ik ook met mijn eilandje samenwerken. 

De kinderen in de klas vinden het leuk om bij mij aan de tafel te zitten, dus elke dag zit ik samen met andere klasgenootjes. Zij helpen mij vaak, wanneer ik iets niet heb verstaan of wanneer we bijvoorbeeld iets verbeteren.

Dansen en spelletjes spelen via Bednet

Juf Sanne (4de leerjaar, Vrije Basisschool Sint Aloyius in Denderhoutem) doet heel veel voor mij. De Bednet-klasset gaat overal mee naartoe. Soms doen we dansjes in de klas, en dan kan ik die gewoon meedoen. Dat zijn mijn favoriete momenten van de dag. Ook wanneer de klas gaat oefenen voor het schoolfeest word ik meegenomen naar de turnzaal zodat ik mee kan dansen. 

Tijdens de middag blijven er ook altijd vriendjes in de klas om met mij te spelen. Ik zet dan muziek op en de meisjes in de klas zingen en dansen mee.

"Soms spelen we ook ‘wie is het’ of ‘4 op een rij’. Hoewel ik thuis zit, kan ik dus super veel dingen samen doen met mijn klasgenootjes."

Bednet-verhaal - Via Bednet dans ik met mijn klas - Bednet en immuniteitsziekte - Toekomstdromen via Bednet

Later word ik dansende dokter

Waarschijnlijk zal ik nog tot het einde van het schooljaar les moeten volgen via Bednet. Maar misschien dat ik binnenkort af en toe naar school mag gaan. Dat zou heel leuk zijn.

Elke week komt er ook een juf bij mij thuis om mij wat extra hulp te geven. Wiskunde vind ik moeilijk, maar met de extra hulp van de juf gaat het al heel wat beter.  

Ik wil later dokter worden. Ik wil zieke kinderen kunnen helpen, omdat de dokters mij ook hebben geholpen. En anders danser natuurlijk, of dansende dokter. (lacht) 
logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be