Twee Bednetters in je klas

Soms kan het gebeuren dat er meer dan 1 leerling in je klas Bednet gebruikt. Waar moet je dan op letten als er twee Bednetters in je klas zitten?


updated: 27 november 2023

Een klasset per Bednetter?

Een Bednet-klasset per leerling: Bednet voorziet per leerling een volledige klasset (met Chromebook, microfoon, toetsenbord, ...), een login en wachtwoord.

Zichtbaar aanwezig: elke leerling is op de klasset duidelijk zichtbaar. Zo hoort de Bednetter √©cht bij de klas.

Rondkijken: dankzij de persoonlijke klasset en beweegbare camera kan elke Bednetter zelf kiezen waar deze kijkt in de klas, inzoomt, ... 

Interactie: de afwezige leerlingen kunnen elk apart in interactie gaan met de leerkracht en klasgenoten, bv. bij duo-werk of groepswerk, tijdens de pauze ...

2 Bednet-klassets installeren

Mogelijke opstellingen: bespreek vooraf met de ICT-co√∂rdinator hoe jullie de klassets best opstellen. We raden om de sets niet te dicht bij elkaar te zetten.

Labelen: het is belangrijk om de juiste klasset bij de juiste leerling te houden. Zo gebeuren er geen vergissingen of verrassingen: het juiste toestel aanzetten, het juiste wachtwoord ingeven ...

bednetset klas

Lesgeven aan twee Bednetters

Plaats microfoons: voor een optimale geluidskwaliteit zorg je best voor minstens een meter afstand tussen beide microfoons.

Aanpassen volume: is er een storend geluid bij de Bednetter of moet je de microfoons toch dicht bij elkaar leggen? Pas het volume van de microfoons aan. Meer info over hoe je dit doet, lees je bij microfoon bedienen.

Geluid Bednetter: vraag aan de Bednetters om, indien nodig, hun microfoon te dempen als ze niet praten. Zo komen er minder omgevingsgeluiden binnen.

Elkaar horen: dat de Bednetters elkaar ook kunnen horen en zien, geeft hen nog meer het gevoel dat ze bij de klas blijven horen. Check geregeld bij de Bednetters of ze elkaar horen via de Jabra-microfoon.

Elkaar zien: hebben de leerlingen er nood aan om elkaar te zien? Je kan de klassets zo opstellen dat ze elkaar gemakkelijk zien, je kan hen laten samenwerken bij groepswerken, samen laten deelnemen aan pauzemomenten ...

Actief betrekken: probeer beide Bednetters actief te betrekken bij de lessen door hen aan het woord te laten, te laten samenwerken met klasgenoten ... Stimuleer hen ook om hun hand op te steken, net zoals ze in de les zouden doen. 

2 bednetters in klas

1 of 2 Bednetters tijdens je les?

Flexibel traject: de Bednetters hoeven niet hetzelfde lespakket via Bednet te volgen. Ze volgen de  vakken, lessen of lesonderdelen die het meest aansluiten bij hun leertraject en specifieke noden en mogelijkheden.

1 Bednetter volgt de les: zet enkel de klasset en microfoon aan die bij deze leerling horen. 

2 Bednetters volgen de les: als beide Bednetters de les volgen, zet je ook beide klassets en microfoons aan.

Je scherm delen

Basisinfo: het scherm delen met 2  Bednetters loopt grotendeels gelijk met het scherm delen met 1  Bednetter.

Leerkrachtenlink ontvangen: per Bednetter zal je een leerkrachtenlink ontvangen van de Bednet-contactpersoon van de school.

Leerkrachtenlinken openen: open je internetbrowser en surf eerst naar de ene link. Je kan nu inloggen in de Bednet-software van leerling 1. Open nadien een nieuw tabblad in je browser en surf naar de andere link. Je kan nu tegelijkertijd inloggen in de Bednet-software van leerling  2.

Je volledig scherm delen: deel je scherm met beide leerlingen, dus via beide linken. Je kiest er best voor om je volledig scherm te delen:

  • Voordeel: eenmaal je je scherm deelt met beide leerlingen, kan je heel gemakkelijk naar een ander scherm klikken. De Bednetters zullen je gedeeld scherm blijven zien.
  • Nadeel: je mag niet vergeten dat beide Bednetters elk scherm waarop je klikt, kunnen zien. 
logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be