Bednet buiten je klas of school gebruiken

Organiseer je een activiteit in de eetzaal, sportzaal of zelfs daarbuiten? Je kan Bednet ook buiten je klas of school gebruiken. We leggen je uit hoe.


updated: 27 november 2023

Bednet overal in je school

Klasset verplaatsen: je kan de klasset heel gemakkelijk verplaatsen en opnieuw opstellen in een vaklokaal, de turnzaal , refter, zorgklas ...

Chromebook zonder klasset: gebruik eventueel enkel de Chromebook bij korte verplaatsingen. Je kan deze heel makkelijk uit de klasset halen. Denk er wel aan dat de Bednetter de beweegbare camera dan niet kan gebruiken en zorg ervoor dat de Chromebook voldoende is opgeladen.

(Bekabeld) internet: om Bednet te gebruiken, heb je altijd een internetverbinding nodig. Je verbindt de klasset best met een bekabeld netwerk om de kwaliteit te garanderen. Denk eraan dat je de internetkabel enkel met de klasset kan verbinden en niet rechtstreeks met de Chromebook.

WiFi: als je geen bekabeld netwerk kan gebruiken, werk je via WiFi als die voldoende sterk is. Je kan hierover altijd advies inwinnen bij de ICT-co√∂rdinator van de school. 

Bednet buiten je klas of school gebruiken

Bednet buiten je school

Wanneer? Bednet is mogelijk buiten de school: bij toneel- of boekvoorstellingen, school- of bedrijfsbezoeken ...

Chromebook met of zonder klasset? Kan je de volledige klasset gebruiken of enkel de Chromebook? Vraag dit vooraf na bij het cultureel centrum, zo weet je welk materiaal je moet meenemen.

Klasset of Chromebook verplaatsen: je kan de Bednet-klasset heel gemakkelijk opbergen in de grijze box en zo meenemen. Neem je enkel de Chromebook mee, stop deze dan zeker in de blauwe beschermhoes.

Chromebook zonder klasset: gebruik je enkel de Chromebook, denk er dan aan dat de Bednetter de beweegbare camera niet kan gebruiken. Zorg er ook voor dat de Chromebook is opgeladen of dat je deze tijdens de voorstelling kan opladen.

Internet: om Bednet te gebruiken, heb je altijd een internetverbinding nodig. Een internetkabel is het meest ideale, maar een goede WiFi-verbinding kan ook. Is dit aanwezig of moeten jullie zelf 4G voorzien? Denk er ook aan dat je de internetkabel enkel met de klasset kan verbinden en niet rechtstreeks met de Chromebook. Je kan ook een hotspot aanmaken.

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be