Het is belangrijk om duidelijke afspraken en een planning van de Bednet-lessen te hebben. Zo is iedereen op de hoogte en kan de les vlot verlopen.
Naast de standaard klasafspraken is het ook belangrijk om stil te staan bij extra Bednet-afspraken op maat van de ziekte en de behandeling van de leerling.
Andere leerlingen kunnen bijvoorbeeld in de klas blijven tijdens de pauze om met de Bednetter te praten. Uitzonderingen op de bestaande klasafspraken voor de Bednetter kunnen ook mogelijk zijn. Denk hierbij maar aan het dragen van een hoofddeksel tijdens een chemobehandeling.
Belangrijk is dat er een Bednet-verantwoordelijke het overzicht bewaart over het verloop van Bednet. Hieronder enkele taken van een Bednet-contactpersoon op school.
Selecteer de vakken en lessen die de leerling via Bednet zal volgen, op basis van de verwachtingen en doelen.
Leerdoelen: ga eerst na of het doel is dat de leerling dit schooljaar kan slagen of niet (secundair). Maak een selectie van de vakken die noodzakelijk zijn en de Bednetter motiveren. Doe dit om de noodzakelijke leerplandoelen te selecteren om voldoende te slagen.
Sociale doelen: naast leren, is het sociaal contact met de klas ook belangrijk. Plan momenten in om dit contact mogelijk te maken. Let op: niet elke zieke leerling heeft hier nood aan. Doe dit dus in samenspraak met de Bednetter.
Hoe kan je de klasgenoten en ouders informeren over de afwezigheid van een leerling en de opstart van Bednet? Wat vertel je best (niet)?
In de Bednet-gebruikersovereenkomst vind je afspraken over privacy en het Bednet-materiaal. Bij de eerste Bednet-opstart ga je hiermee akkoord.
Staat jouw vraag hier niet tussen of lukt er iets niet goed?
We helpen je graag verder!