Wat is Pyjamadag?

Pyjamadag 11-03-2022

  • Pyjamadag is een jaarlijkse campagne van Bednet. Die dag roepen we iedereen op om in pyjama naar school of werk te komen. Om alle zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem te steken én om Bednet nog meer bekend te maken.
  • Op vrijdag 11 maart vieren Bednet, MNM en Ketnet de zevende editie van de Nationale Pyjamadag.
  • Deze Pyjamadag staan we stil bij de leuke momenten die je beleeft op school. Want school is meer dan les volgen alleen. Dankzij Bednet blijven zieke leerlingen mee met de leerstof én beleven ze ook de leuke klasmomenten, samen met hun klasgenoten. 

Ik vind Pyjamadag een super initiatief. Het zorgt ervoor dat Bednet wat meer in de kijker gezet wordt en dat mensen ons kunnen steunen, al is het maar door een Instagramstory te posten. Elk jaar kijk ik er naar uit om te zien wie er nu weer meedoet. Want Pyjamadag toont dat we er niet alleen voor staan met onze ziekte, zoals we soms al wel eens denken.” - Jade, Bednetter

Doe mee in 1-2-3

  1. Schrijf je in als school, bedrijf of individu. Zo hebben we een idee van het aantal deelnemers. Inschrijven is niet meer nodig op Pyjamadag zelf.

  2. Doe mee op 11 maart: Kom in pyjama naar je school of werk. Ben je leerkracht? Informeer je klas via ons les-en promotie-materiaal.

  3. Deel je pyjamafoto op sociale media met #pyjamadag #bednet. Poseer je liever niet in pyjama? Deel het leukste moment van jouw Pyjamadag met dezelfde hashtags.

Wat doet Bednet?

Bednet zorgt ervoor dat kinderen die lange tijd of regelmatig niet naar school kunnen wegens ziekte, van thuis uit live de les kunnen volgen in hun eigen klas. Zo blijven ze mee met de leerstof en blijven ze hun vrienden zien. 

​​​​​​​Bednet is een van de onderwijsmogelijkheden voor zieke leerlingen naast Tijdelijk Onderwijs aan Huis, de ziekenhuisscholen en vrijwilligersorganisaties zoals School & ZiekZijn.


Over de fotowedstrijd

Ben je een school? Dan kan je met je klasfoto deelnemen aan onze fotowedstrijd. 

Lesmateriaal

Ontdek hoe je met het thema aan de slag kan gaan in de klas.

Promotiemateriaal

Maak Pyjamadag bekend op school, naar ouders toe en op sociale media.