Wat is Pyjamadag?

Pyjamadag 11-03-2022

  • Duizenden leerlingen kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis of via lessen in de ziekenhuisschool. 
  • Bednet, MNM en Ketnet vieren op vrijdag 11 maart de zevende editie van de Nationale Pyjamadag. Door mee te doen steek je zieke kinderen een hart onder de riem en maak je Bednet mee bekend. 
  • Deze keer staat Pyjamadag in het teken van toekomstdromen.  Kom dus niet enkel verkleed in je pyjama naar school maar ook in je droomberoep. En steek met je klasfoto alle langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem. Deel je klasfoto rond Pyjamadag op onze website.

Deelnemen doen we voor alle zieke kinderen en jongeren: voor kinderen die via Bednet les volgen, voor kinderen die in de ziekenhuisscholen, de revalidatiecentra, kinderpsychiatrische diensten of via vrijwilligers mee blijven met de leerstof. Onderwijs aan zieke kinderen is pas een succesverhaal als vele partners samenwerken. Dat willen we op 12 maart vieren”.  Mathieu Tallon, directeur Bednet

Wat doet Bednet?

Bednet zorgt ervoor dat kinderen die lange tijd of regelmatig niet naar school kunnen wegens ziekte, van thuis uit live de les kunnen volgen in hun eigen klas. Zo blijven ze mee met de leerstof en blijven ze hun vrienden zien. 
​​​​​​​

Doe mee met je klas in 1, 2, 3

  • Schrijf je in op onze website.

  • Informeer je leerlingen over pyjamadag via ons les-en promotiemateriaal.

  • Kom op vrijdag 11 maart in pyjama én de outfit van je droomberoep naar school.

  • Doe mee met de wedstrijd: Deel je klasfoto op deze website en je maakt kans op een mooie hoofdprijs.


Maar, ik ga niet meer naar school!

Geen probleem! Ook jij kan meedoen.

Over de fotowedstrijd

Door je foto te delen op onze website neem je deel aan de fotowedstrijd. Wat kan je winnen?

Lesmateriaal

Ontdek hoe je met het thema aan de slag kan gaan in de klas.

Promotiemateriaal

Maak Pyjamadag bekend op school, naar ouders toe en op sociale media.