Het Bednet-traject opvolgen en bijsturen

Hoe kan je als leerkracht het Bednet-traject opvolgen en bijsturen? We geven je enkele tips & tricks. Onthoud dat hulp vragen heel wat kan oplossen.


updated: 27 november 2023

Bednet-traject opvolgen

Feedback vragen: spreek met de Bednetter af dat hij na afloop van de les in de chat, op het whiteboard of via Smartschool ... zijn vragen kan posten die hij nog heeft. Daar kan ook ruimte zijn voor feedback, bijvoorbeeld als je leerling aangeeft dat hij te veel prikkels ervaart tijdens de les.

De Bednetter hoeft dit zeker niet elke les aan te geven, maar dan weet hij waar hij terecht kan bij vragen of moeilijkheden. Voorzie een vast moment, om de zoveel tijd, om het Bednet-gebruik te bespreken samen met de leerling. 

Extra: hebben jullie standaard kind- of leerlinggesprekken op school? Voorzie dan ook een moment voor je Bednetter via de Bednet-klasset. Ook hier kan je polsen hoe het Bednet-traject verloopt en kan je eventueel bijsturen.

Bednet-buddy: je hoeft de opvolging en alles rond het traject van de Bednetter niet alleen te doen. Geef een leerling, de Bednet-buddy, de verantwoordelijkheid om het verloop in het oog te houden.

De buddy kan er op die manier voor zorgen dat de Bednetter aan het woord komt, eventuele moeilijkheden meldt, de Bednetter op de hoogte houdt van eventuele afwezige leerkrachten ... Download de ‘taakverdeling klasgenoten’.

In het oog houden: denk tijdens het traject aan onderstaande zaken: 

  • Ziekte van de leerling: past de vooropgestelde planning nog steeds op dit moment? (Denk maar aan de combinatie met ziekenhuisbezoeken, overprikkeling tijdens Bednet, vermoeidheid …) 
  • Werkt technisch alles goed?
  • Zijn de vooropgestelde afspraken voor iedereen duidelijk en past iedereen ze toe? 
Bednet-traject opvolgen

Loopt het Bednet-traject toch mis? 

Uiteraard hopen we dat alles vlot verloopt, maar nog belangrijker is dat je niet met vragen of moeilijkheden blijft zitten. Je staat er niet alleen voor. 

Bespreek deze met de leerlingenbegeleider op school of neem zelf rechtstreeks contact op met de trajectbegeleider van Bednet of de helpdesk via de chat in de software. 

Voorzie een overleg met de ouders, voogd of andere betrokkenen. Vaak ondervinden de Bednetter en de leerkracht dezelfde problemen. Luister goed naar elkaar en bedenk samen een andere aanpak indien gewenst. 

Bekijk zeker ook onze veelgestelde vragen en wie weet staat jouw vraag er tussen!

Gelijkaardige vragen


Heb je hulp nodig?

Staat jouw vraag hier niet tussen of lukt er iets niet goed?
We helpen je graag verder!

Ik wil graag geholpen worden

logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be