Pyjamadag voorbereiden

Jong en ziek zijn, het is niet makkelijk. Maar wat vinden jouw leerlingen ervan? Weten ze wat Bednet is en wie er gebruik van kan maken? Laat je inspireren door onderstaande lesmaterialen om tijdens de week van Bednet Pyjamadag met jouw leerlingen aan de slag te gaan.  

Je kan natuurlijk niet aan iedere ouder persoonlijk gaan uitleggen wat de Bednet Pyjamadag is. Geef daarom deze brief mee met de ouders van je leerlingen

Leuke extra?

Organiseer je op school een leuke activiteit op Bednet Pyjamadag? Laat het ons weten en wie weet brengt Bednet wel een bezoek aan jouw klas/school voor een persoonlijke demo of helpende hand.  

Dankzij JEF kan je ook met je klas gratis films kijken op Bednet Pyjamadag. Meer weten? Scroll dan vooral verder!

pyjamadag scholen
kleurplaat Bednet

Lesmateriaal Kleuteronderwijs

pyjamadag 2024 scholen

Lesmateriaal Lager Onderwijs

  • Leren: *NIEUW* Ga aan de slag met de gloednieuwe VAN IN Lespakketten
  • Spelen: *NIEUW* Speel met je klas het Bednet-klasspel van De Aanstokerij (binnenkort beschikbaar)
  • Lezen: Lees voor uit het prentenboek "De Pyjamareus" van Clavis uitgeverij en ga aan de slag met de leuke lestips. "De Pyjamareus" is een mooi verhaal over een jongen die even niet naar school kan, maar toch elke dag bij zijn vriendjes is." Voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Kijken: Bekijk met je klas onze video’s op Youtube en ontdek o.a. wat Bednet is en hoe het is om Bednetter te zijn aan de hand van het verhaal van Anaïs.   
Klas uit Nesters met Bednetter

Lesmateriaal Secundair

  • Ziekte bespreekbaar maken: Bekijk gratis op EDTV de educatieve fictiereeks 'Nesters', over wat het betekent om jong en ziek te zijn & hoe vrienden elkaar in deze periode kunnen helpen (login vereist). Deze fictiereeks en het bijhorend lespakket kwamen tot stand dankzij een samenwerking tussen Bednet en EDTV.  
  • Kijken: Bekijk met je klas onze video’s op Youtube en ontdek o.a. wat Bednet is en hoe het is om Bednetter te zijn aan de hand van het verhaal van Hannelore
grote boze vos film

Gratis film met JEF

Dankzij JEF kan je als klas gratis jeugdfilms op Bednet Pyjamadag kijken.

De films zullen 24u lang beschikbaar zijn met de bovenstaande wachtwoorden tussen 14/03/24, 20u en 15/03/24, 20u. Ziekenhuizen krijgen wel gewoon toegang via het JEF in het ziekenhuis-platform.

Meer films kijken na Bednet pyjamadag? Vraag een vertoning aan bij een vertoner (bioscoop, cultureel centrum, …)  in de buurt en download het gratis bijhorend lesmateriaal op de website van JEF (jeugdfilm.be).

jef
logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be