Pyjamadag voorbereiden

Jong en ziek zijn, het is niet makkelijk. Maar wat vinden jouw leerlingen ervan? Weten ze wat Bednet is en wie er gebruik van kan maken? Laat je inspireren door onderstaande lesmaterialen om tijdens de week van Bednet Pyjamadag met jouw leerlingen aan de slag te gaan.  

pyjamadag scholen
kleurplaat Bednet

Lesmateriaal Kleuteronderwijs

pyjamadag 2024 scholen

Lesmateriaal Lager Onderwijs

  • Leren: Ga aan de slag met de gloednieuwe VAN IN Lespakketten.
  • Spelen: Speel met je klas het Bednet-klasspel van De Aanstokerij (gratis downloadbaar).
  • Lezen: Lees voor uit het prentenboek "De Pyjamareus" van Clavis uitgeverij en ga aan de slag met de leuke lestips. "De Pyjamareus" is een mooi verhaal over een jongen die even niet naar school kan, maar toch elke dag bij zijn vriendjes is." Voor kinderen vanaf 6 jaar.
  • Kijken: Bekijk met je klas onze video’s op Youtube en ontdek o.a. wat Bednet is en hoe het is om Bednetter te zijn aan de hand van het verhaal van Anaïs.   
Klas uit Nesters met Bednetter

Lesmateriaal Secundair

  • Ziekte bespreekbaar maken: Bekijk gratis op EDTV de educatieve fictiereeks 'Nesters', over wat het betekent om jong en ziek te zijn & hoe vrienden elkaar in deze periode kunnen helpen (login vereist). Deze fictiereeks en het bijhorend lespakket kwamen tot stand dankzij een samenwerking tussen Bednet en EDTV.  
  • Kijken: Bekijk met je klas onze video’s op Youtube en ontdek o.a. wat Bednet is en hoe het is om Bednetter te zijn aan de hand van het verhaal van Hannelore
logo vlaanderen
© 2024 Bednet
Webdesign thinline.be