Je bent hier:

U bent hier

Wat is Bednet?

Marouane

Gewoon in de klas zitten, ook als je ziek bent

Ben je minstens een maand afwezig op school door ziekte? Dan kan Bednet je gratis helpen aan een computer en internet om live verbinding te maken met je klas.  Zo kan je van thuis uit of vanuit het ziekenhuis live de lessen volgen in je eigen klas via de webcam. Je hoeft de laatste grapjes, verhalen en roddels dus zeker niet te missen want je zit gewoon achteraan in de klas. En je leert heel wat nieuwe dingen van de juf, net als alle andere kinderen. Hoe cool is dat? 

Ketnet Swipe: Hoe werkt Bednet?

Bednet in Ketnet Swipe

Thomas en Leonard testen tijdens Ketnet Swipe uit hoe Bednet nu precies werkt. Ze deden dit samen met Lonne, Fiona en juf Sarah. Zeker kijken naar deze leuke video.

TEEK feat. Eveline Cannoot

De Bednet-song

Wist je dat er een liedje bestaat over Bednet? Teek en Eveline Cannoot maakten het naar aanleiding van de Nationale Pyjamadag. Het toont dat je niet alleen bent in moeiljke tijden maar vrienden, familie, de school en Bednet voor je klaarstaan! Ook leuk om mee aan de slag te gaan in de klas! 

Over Bednet spreken in de klas

Wil je graag over Bednet leren op school? Dat kan! Uitgeverij Zwijsen ontwierp leuke kleurplaten voor kleuters en Uitgeverij van In stelde lespakketten samen per leeftijd. Vertel het zeker aan je juf of meester.

Wil je meer doen?

  • Doe dan met de hele klas mee aan de Nationale Pyjamadag van Bednet. Die heeft elk jaar plaats in de maand maart (9 maart 2018). Met een leuke klasfoto in pyjama steek je zieke kinderen een hart onder de riem. En je kan mooie prijzen winnen ;-).
  • Je kan ook altijd een actie organiseren op je school. Met het ingezamelde geld koopt Bednet computermateriaal aan voor zieke kinderen en jongeren. Dan doe je meteen iets heel concreets: je stuurt een ziek kindje van jouw leeftijd terug naar school.