Pyjamadag voorbereiden

Heel wat leerlingen kunnen wegens langdurige of chronische  ziekte (regelmatig) niet naar school gaan. Ze volgen ondanks deze ziekte de les van thuis uit (of vanuit het ziekenhuis/instelling).

Op de Bednet Pyjamadag staan we stil bij het belang van onderwijs voor zieke kinderen en jongeren. Dit jaar staat het thema ‘verbondenheid’ centraal, want ook Bednetters willen deel blijven uitmaken van de klasgroep. 

Maar… weten jouw leerlingen: 

  • waarom ze op Pyjamadag in pyjama naar school komen?
  • wat Bednet is en wie er gebruik van kan maken?
  • wat het betekent om jong en ziek te zijn?
pyjamadag scholen

Laat je inspireren door onderstaande lesmaterialen om met jouw leerlingen aan de slag te gaan. ​​​​​​Werk jij met je klas rond onderwijs tijdens ziekte, rond Bednet of rond verbondenheid? Heb je nog een tof idee voor andere leerkrachten? Deel het op sociale media met de hashtag #pyjamadag en tag Bednet!

pyjamadag 2023 scholen

Lesmateriaal 

  • Bekijk met je klas onze video’s op Youtube en ontdek o.a. wat Bednet is en hoe het is om Bednetter te zijn aan de hand van het verhaal van Hannelore (secundair  onderwijs) of Anaïs (basisonderwijs).  
  • Bekijk op Edtv (login vereist) de educatieve fictiereeks "Nesters", over wat het betekent om jong en ziek te zijn & hoe vrienden elkaar in deze periode kunnen helpen. Deze fictiereeks en het bijhorend lespakket kwam tot stand in samenwerking met Bednet.  
  • Knutsel met de Aankleedpopjes of kleur een kleurplaat in.
  • Lees voor uit het prentenboek "De Pyjamareus" van Clavis uitgeverij en ga aan de slag met de leuke lestips. "De Pyjamareus" is een mooi verhaal over een jongen die even niet naar school kan, maar toch elke dag bij zijn vriendjes is. Voor kinderen vanaf 6 jaar.
Bednet meet & greet

Bednet Meet & Greet

Kinderen en jongeren zitten vaak met veel vragen. Ook zij staan stil bij vriendschap, eenzaamheid en ziek zijn, maar wat betekent dit voor hun eigen leefwereld?

Daarom kan je op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 maart 2023 met jouw klas een heuse online Bednet Meet & Greet houden (+/- 20 min.).

Ontdek samen met je leerlingen de antwoorden op vragen zoals: waarom Bednet gebruiken en niet gewoon Teams of Google Meet? Hoe zit het technisch in elkaar? Wat kost Bednet? Wanneer mag je Bednet gebruiken en euh... wat is Bednet eigenlijk?

Geen vraag te veel of te moeilijk! We geven met veel plezier een korte demonstratie, antwoorden op alle prangende vragen en geven uitleg over het belang van mee te zijn met de les én al de rest!

Ik wil een meet & greet

logo vlaanderen