"Dolblij met het lieve briefje dat ik kreeg op Pyjamadag" - Helena

"Dolblij met het lieve briefje dat ik kreeg op Pyjamadag" - Helena

Bednetter Helena is nog maar 6 jaar oud maar nu al een echte doorzetter. Vorig jaar kreeg ze op Pyjamadag een briefje en een zelfgemaakt feel good shirt van een klasje dat deelnam aan de Pyjamadag. "Hoe is het is om langdurig ziek te zijn" vroegen ze in het briefje. Dit is haar antwoord.

Mijn naam is Helena en ik zit in de derde kleuterklas. Ik ben geboren met een genetische afwijking. Wat betekent dit? Dat er een foutje zit in de bouwstenen van mijn lichaam. Hierdoor heb ik broze botten en kan er heel snel een bot breken. 

Ik was 9 maanden oud toen ik voor de eerste keer mijn bovenbeen brak. Ondertussen heb ik al 6 keer mijn bovenbeen, 1 keer mijn onderbeen en 1 keer mijn pols gebroken. 

Wanneer dit gebeurt, heb ik niet alleen veel pijn maar moet ik ook nog voor 4 à 6 weken in het ziekenhuis blijven. Daardoor kan ik dus niet altijd naar school. Gelukkig heb ik op die momenten Bednet om in contact te blijven met mijn vriendjes van in de klas. 

Ik laat de moed niet zakken!

Niet altijd even gemakkelijk hoor, toch blijf ik steeds vrolijk en positief. Stappen lukt nog niet zelfstandig en ik ga in mijn rolstoel naar school of ik stap met mijn looprekje. Om te oefenen en mijn spieren te versterken, ga ik elke week naar de kinesiste. Daarnaast ga ik heel graag naar school, de dansles.. en oh ja, ik hou van zwemmen!

Mijn boodschap voor iedereen: doe wat je graag doet en blijf proberen wat je minder goed kan. Ook al ben je een beetje beperkt, zoals ik. Want als je genoeg blijft oefenen, lukt het je wel!