Getuigenissen

"Ik vlog met Wout"

Hallo!  Ik ben Gloria, bekend van Ketnet! Speciaal voor #pyjamadag vlog ik voor Bednet. In deze vlogreeks ga ik langs bij Wout die misschien wel meer tijd achter zijn computer doorbrengt dan ikzelf en bezoek ik zijn leuke klas in de Gemeentelijke Basisschool de Bijenkorf!

"BV's in pyjama zien, zalig!" 

Afspreken met vriendinnen, viool en piano. De favoriete bezigheden van Jade (14). Twee jaar geleden kreeg ze te horen dat ze aan chronische pijnen lijdt. Door aanhoudende hoofdpijn en vermoeidheid kan ze niet voltijds naar school. Nu volgt ze elke namiddag les via Bednet.

"Dolblij met het lieve briefje op Pyjamadag"

Helena is 6 jaar en een echte doorzetter. Vorig jaar kreeg ze op Pyjamadag een briefje en een zelfgemaakt feel good shirt van een klasje dat deelnam aan de Pyjamadag. "Hoe is het is om langdurig ziek te zijn?" vroegen ze in het briefje. Dit is haar antwoord.

“Pyjamadag moet in je schoolagenda staan”

Een leerling zien vechten, de ziekte zien overwinnen en dan terug zien hervallen, dat heeft Kurt Van den Broeck helaas al enkele keren meegemaakt. Hij is leerkracht lager onderwijs aan de Klim op school te Bouwel. Zijn leerling Stella is nu voor een tweede keer getroffen door kanker. Meester Kurt vertelt waarom hij meedeed aan de Nationale Pyjamadag.