Je bent hier:

U bent hier

Onvergetelijke stage communicatie

Sinds 11 februari wordt het communicatieteam van Bednet versterkt door twee stagiaires: Julie en Kim. Julie zit in haar laatste jaar van de Master Communicatiemanagement aan de Universiteit Gent. De stage liep voor Julie onlangs op haar einde. Ze vertelt over haar ervaring.

Toen ik op mijn eerste dag het gebouw binnenstapte, had ik nooit durven dromen over wat ik allemaal heb meegemaakt op de stage bij Bednet. Zonder twijfel kan ik zeggen dat deze stage mij voor altijd zal bijblijven.

Ondergedompeld in de werking van Bednet

Al vanaf het prille begin van de stage werden Kim, mijn medestagiaire, en ik ondergedompeld in de werking van Bednet. Ik ging op stap met consulent Maarten en zag van dichtbij wat Bednet betekent voor een ziek kind, alsook voor een klas met een Bednetter. Ongelooflijk mooi werk. Ik ben blij dat ik er een stukje deel van kon uitmaken.  

Gevarieerde stage

Het startschot was gegeven en Sophie, onze stagebegeleidster, legde ons de ellenlange takenlijst voor om de voorbereidingen voor de Nationale Pyjamadag te treffen. Er was nog veel werk voor boeg, maar we begonnen eraan met volle goesting! Sociale media posts plannen, advertenties opmaken, influencers contacteren, nieuwsbrieven schrijven, content creëren, pers contacteren,... you name it. Als ik iets van de stage kan zeggen, is dat ze heel gevarieerd is.

Meest hilarische moment

Dan was het bijna zover. Spannend! Het was de avond voor Pyjamadag. Dit was een van de meest hilarische avonden die ik al meemaakte. We bleven in de buurt slapen omdat we de dag nadien héél vroeg (namelijk 5u45!!!) op locatie moesten zijn voor de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Consulenten Piri en Marion hadden appartementen geboekt waar we konden verblijven. Toen we daar ‘s avonds aankwamen bleken die appartementen serviceflats voor senioren te zijn. Met Fons als onze overbuur en rolstoelen en rollators op de gang leverde dit onbetaalbare taferelen op.

Dé Nationale Pyjamadag

Toen was het Pyjamadag. Deze dag was een ervaring op zich. Het begon met de ochtendshow op MNM met Peter Van de Veire en Julie Van den Steen die we van dichtbij aan het werk zagen. We maakten foto’s en filmpjes voor Facebook, Twitter en Instagram en zagen hoe de sociale media van Bednet helemaal ontploften. Ook gingen we mee naar enkele persmomenten waar Karrewiet en RingTV een item over Pyjamadag maakten. Wat een belevenis!

#COMEONBELGIUM

Pyjamadag was voorbij en de week erna stond volledig in het teken van een van de partners van Bednet: de Rode Duivels. Enkele Bednetters die iets voor Bednet hadden betekend tijdens Pyjamadag mochten een exclusieve open training bijwonen. En jawel, ik mocht hierbij zijn! Ik ging mee als fotograaf van dienst. Na de training hadden de Bednetters het geluk om ook enkele Rode Duivels te ontmoeten, ook dit moment heb ik mogen vastleggen. Alweer een moment om niet snel te vergeten!

Leuke samenwerking

Ik kan nog uren vol enthousiasme spreken over mijn stage bij Bednet, maar dit waren toch wel mijn hoogtepunten. Dat ik zoveel plezier heb beleefd, heb ik ook zeker te danken aan Sophie en Kim, mijn leuke collega’s uit het communicatieteam. Van zo’n samenwerking kon ik alleen maar dromen. Heel erg bedankt!

Kortom, studeer je een richting in de communicatie en zoek je een stageplaats? Eén adres: Bednet.

Stage communicatie bij Bednet

Stuur je kandidatuur naar sophie.reyntens@bednet.be