Je bent hier:

U bent hier

Zieke kinderen sneller op Bednet

Vanaf Nieuwjaar kunnen langdurig zieke kinderen sneller een beroep doen op internetonderwijs op afstand. Vroeger kon dat vanaf 6 weken ziekte, sinds dit jaar is dat mogelijk vanaf 4 weken effectief gebruik wegens ziekte. De aanpassing is mogelijk dankzij een betere dienstverlening en bijkomend materiaal.

Sinds de start van synchroon Internetonderwijs is de dienstverlening sterk geprofessionaliseerd. Dankzij extra middelen kunnen ze voorzien in meer sets, begeleiders en technische ondersteuning. Meer leerlingen krijgen zo toegang tot synchroon internetonderwijs. Vorig jaar werd het programma, na een succesvol proefproject, uitgebreid naar vijfjarige kleutertjes. Vanaf 2017 krijgen leerlingen nu ook sneller toegang tot synchroon internetonderwijs. Nu is dat vanaf 6 weken ziekte, vanaf 2017 wordt dat mogelijk vanaf 4 weken.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Kinderen die langdurig ziek zijn, zullen vanaf Nieuwjaar al na vier weken ziekte gebruik kunnen maken van de diensten van Bednet. Ze kunnen zo mee de lessen in de klas volgen en houden dus contact met hun vertrouwde klasomgeving, met de leraar, met de vrienden in de klas. Sinds de start van Bednet hebben al 1783 langdurig en chronische zieke kinderen en jongeren uit bijna 900 scholen van synchroon internetonderwijs gebruik kunnen maken. Die dienstverlening willen we ook in de toekomst garanderen.”