COVID-19: Bednet past haar werking aan


Bednet past haar dagelijkse werking aan om de veiligheid van haar uiterst kwetsbare jonge doelgroep, zieke kinderen en risicopatiënten, te garanderen.
COVID-19: Bednet past haar werking aan

Coronacrisis

De coronacrisis heeft de hele wereld nog steeds in haar greep. Scholen zijn terug voltijds geopend maar alle mogelijke maatregelen worden genomen om het virus op school geen kans te geven. Scholen werken in een nieuwe realiteit van mondmaskers, handzeep, circulatieplannen en klasbubbels. Ook Bednet past haar dagelijkse werking aan om de veiligheid van haar uiterst kwetsbare doelgroep, zieke kinderen en risicopatiënten, te garanderen. Volgens het draaiboek 'heropstart van de lessen op school' maakt Bednet heel wat COVID-19-afspraken met scholen en gezinnen.


Levering en gebruik materiaal

Onze magazijnier desinfecteert en maakt het computermateriaal grondig school. Wist je dat dit vóór corona ook al gebeurde?

Onze koerierdienst hanteert de voorzorgsmaatregelen en veiligheidsvoorschriften die opgelegd zijn vanuit de Vlaamse overheid. Bij levering of ophalen van het materiaal is er wel een handtekening nodig.

Voor het installeren van het materiaal doen we zoveel mogelijk beroep op de ICT-coördinator van de school.

Idealiter staat er ontsmettingsmiddel in de nabijheid van het materiaal, zodat handen voor ingebruikname kunnen worden ontsmet.

Begeleiding

In coronatijd begeleiden en ondersteunen onze consulenten de leerling, zijn gezin (of zorgverlener) en de school zoveel mogelijk vanop afstand. Alle overlegmomenten tijdens de voorbereiding en het gebruik van Bednet worden zoveel mogelijk telefonisch of online ingepland.

Bednet wil zo het aantal wisselende contacten met leerlingen, gezinnen (of zorgverleners) en scholen verminderen en het risico op besmetting van haar kwetsbare doelgroep vermijden.

Als essentiële derde partij mogen trajectbegeleiders, indien nodig, wel ter plaatse komen. Daarbij volgen zij de richtlijnen conform de COVID-aanbevelingen van de Vlaamse overheid: dragen van een mondmasker, 1,5 meter afstand houden en regelmatig de handen ontsmetten.

logo vlaanderen
© 2022 Bednet
Webdesign thinline.be