Bednet zet helpcenter stop


Bednet zet haar helpcenter stop. Het was een tijdelijk advieskanaal voor ouders en leerkrachten in de lockdownperiode. Je kan ons wel nog contacteren.
Bednet zet helpcenter stop

Stopzetting helpcenter

Bednet lanceerde in maart 2020 een eigen helpcenter, een platform waar elke leerkracht en ouder terechtkon met vragen over onderwijs op afstand in de bijzonder lockdownperiode. Nu de lessen op school hervat zijn, zetten we het helpcenter stop. Ons team focust zich nu in de eerste plaats op haar missie om zo veel mogelijk zieke kinderen en jongeren te verbinden met hun klas. De vraag naar Bednet is momenteel zeer groot.


Hoe het helpcenter ontstond

Marion Cardinaels, Bednet-trajectbegeleidster: "Na het opschorten van de lessen zijn er door scholen én gezinnen enorm veel inspanningen geleverd om het onderwijs op afstand zo goed en vlot mogelijk te organiseren. Omdat Bednet haar werking, door de sluiting van de scholen, deels moest stoppen, groeide in het team het idee dat Bednet toch meer moest kunnen betekenen. Dit vanuit de jarenlange ervaring met onderwijs op afstand en via de computer.

"We merkten in onze contacten met Bednet-gezinnen en -scholen dat het onderwijs op afstand lang begon te duren en ook nieuwe vragen opriep: Hoe houd je leerlingen gemotiveerd om met leerstof bezig te blijven zijn? Hoe start je toch met online sessies met de klas, ook al zie je jezelf niet als een computerheld? Hoe combineer je lesgeven aan leerlingen op school én thuis?  Dit zorgde voor een brainstorm in het team en zo kwam het helpcenter tot stand. Het is het resultaat van een krachtig staaltje teamwork."

"In bijzondere tijden moet je je als organisatie heruitvinden', vult Kristien Lacluyse, beleidsmedewerker, aan. "Dit helpcenter gaf ons de kans om het stukje extra dienstverlening te lanceren waar we eigenlijk al lang van droomden: meer ouders en leerkrachten ondersteunen bij het organiseren van onderwijs op afstand."

Advies blijven delen

Uiteraard blijven we advies delen via onze website en sociale media. Heb je vragen, bezorgdheden of twijfels over Bednet of onderwijs op afstand? Contacteer ons!

Contacteer ons

logo vlaanderen
© 2022 Bednet
Webdesign thinline.be