Bednet Pyjamadag op 10 maart


Op vrijdag 10 maart viert Bednet de achtste editie van de Bednet Pyjamadag. Met de actie roept de organisatie, samen met MNM en Ketnet, iedereen op in pyjama naar school of het werk te gaan uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren.
Bednet Pyjamadag op 10 maart

Op vrijdag 10 maart viert Bednet de achtste editie van de Bednet Pyjamadag. Met de actie roept de organisatie, samen met MNM en Ketnet, iedereen op in pyjama naar school of het werk te gaan uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren. Want niet naar school kunnen gaan, is meer dan enkel lessen missen. Zieke leerlingen missen het contact met vrienden en de leuke momenten in de klasgroep. Bednet zorgt ervoor dat deze leerlingen toch verbonden blijven met hun klas en deze momenten niet hoeven te missen. In 2022 volgden meer dan 1200 leerlingen les via Bednet. Met Bednet Pyjamadag wil de organisatie haar bekendheid doen stijgen om zo volgend schooljaar nog meer zieke leerlingen te bereiken.


Op Bednet Pyjamadag roept Bednet iedereen op om in pyjama naar school te komen. Uit solidariteit met zieke leerlingen en om de organisatie mee bekend te maken. Mathieu Tallon, directeur van Bednet, onderstreept het belang daarvan: “Hoewel we ook dit jaar meer dan 1200 leerlingen bijstaan, bereiken we toch nog steeds niet alle zieke leerlingen die in aanmerking komen. Slechts 40% van alle scholen heeft al met ons gewerkt, een cijfer dat we graag zien stijgen. De bekendmaking via Bednet Pyjamadag blijft dus enorm belangrijk om zoveel mogelijk mensen te informeren over de meerwaarde van Bednet: het is gratis, eenvoudig om mee te werken en stimuleert de betrokkenheid van de zieke leerling in de klas.”

In 2022 zag Bednet erg uiteenlopende ziektebeelden binnenkomen, van hartziekten tot kanker en brandwonden. Ook het aantal leerlingen dat Bednet aanvraagt omwille van psychische problemen blijft stijgen. Voorzitter Kathy Lindekens licht toe: “We zien al enkele schooljaren een sterke toename van leerlingen die Bednet aanvragen omwille van psychische problemen. Dat is een zorgwekkende evolutie. Maar les volgen via Bednet is gelukkig een manier om de link met het schoolleven niet helemaal door te knippen. Leerlingen kunnen op een veilige manier blijven ervaren hoe het is om samen in de klas te zitten.”

Via Bednet zetten leerlingen hun gewone schoolleven verder, ondanks hun ziekte en afwezigheid. Ze kunnen online de lessen meevolgen, maar ook deel blijven uitmaken van het hele klasgebeuren en de belangrijke sociale banden met school en klasgenoten onderhouden. “Het ‘verbonden blijven’ met de klas en het sociaal contact staan niet voor niets centraal in onze campagne dit jaar.” sluit Lindekens af.

Bednet roept iedereen op om op 10 maart in pyjama naar school of werk te gaan, en een leuk fotomoment te delen op sociale media met de hashtag #pyjamadag en Bednet te taggen.

logo vlaanderen
© 2023 Bednet
Webdesign thinline.be