Bednet partner in het Europese LeHo-project

Gedurende de komende 3 jaar (2014-2016) is Bednet één van de partners in het Europees project LeHo van het Lifelong Learning Programme.  LeHo staat voor “Learning at Home and in the Hospital” en wil een internationaal netwerk zijn voor thuis- en ziekenhuisonderwijs via ICT. Samen met 8 partners uit Italië, Spanje, Duitsland, Engeland en Egypte zal Bednet dit project verder vorm geven.

Belangrijkste doel is om na te gaan welke behoeften en noden er zijn op vlak van onderwijs aan zieke leerlingen en om te kijken welke ICT–oplossingen ervoor kunnen zorgen dat de toegang tot onderwijs verbeterd wordt voor zieke kinderen die ofwel in het ziekenhuis verblijven, ofwel thuis therapie krijgen of die wegens ziekte maar parttime naar school kunnen gaan. Nadien wordt er een analyse gemaakt van de impact die technologie kan hebben op de methodiek en pedagogie in thuis- en ziekenhuisonderwijs.

Het LeHo-project zal uiteindelijk een nieuw Europees model ontwerpen dat thuis- en ziekenhuis onderwijs voor zieke leerlingen benadert vanuit de relatie met ICT-technologieën.

In een eerste fase zullen we vooral mensen uit het werkveld bevragen naar hun ervaringen en kijken welke noden er zijn. In elk projectland worden er in april en mei focusgroep-gesprekken georganiseerd. Ook in Vlaanderen zaten we begin mei met ervaren mensen rond de tafel voor een boeiend gesprek over onderwijs aan zieke leerlingen, de noden en behoeften die er bestaan en de mogelijke ICT-oplossingen.

In de zijlijn van dit project ontvangt Bednet in mei ook enkele collega’s uit de UK voor een bezoek aan Vlaanderen. Twee medewerkers van de Children’s Hospital School van Leicester zullen een kijkje komen nemen hoe Bednet in z’n werk gaat. Zij hopen een gelijkaardig initiatief te kunnen starten in de UK. Nogmaals een bewijs dat Vlaanderen koploper is op vlak van Synchroon Internet Onderwijs.

Voor meer informatie over het LeHo-project kan je een kijkje nemen op www.lehoproject.eu.
We houden jullie via onze website en de nieuwsbrief zeker op de hoogte van de vorderingen binnen het LeHo-project