Je bent hier:

U bent hier

Leerkrachten over Bednet

Lees de verhalen van leerkrachten die gebruik maken van Bednet in de klas. Neem zeker ook een kijk op ons Youtube kanaal om video's te bekijken waarin Bednetters getuigen over het belang van onderwijs tijdens ziekte.

Array ( [0] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 8049 ) [1] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 8045 ) [2] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-61 [1] => filter-60 ) [nid] => 7733 ) [3] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7580 ) [4] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7422 ) [5] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-60 ) [nid] => 7073 ) [6] => Array ( [tags] => Array ( [0] => filter-62 [1] => filter-60 ) [nid] => 6953 ) )

Reeds 8 Jaar geeft Sanne Demesmaeker les op de Sint-Aloysius Basisschool in Denderhoutem. Hier staat ze dagelijks met enorm veel passie en plezier voor de leerlingen van het 4e leerjaar. Sinds kort staat ze niet enkel voor de klas, maar ook voor een camera in de klas. Voor de eerste keer geeft ze les via Bednet. Wat bij de start een enorme uitdaging leek, is nu een gewoonte geworden voor zowel Juf Sanne als Noéline.

Lees het volledige verhaal

Rita Lambaerts is leerkracht aan COLOMAplus in Mechelen. In het 2e middelbaar geeft ze Nederlands en godsdienst aan de klas van Bo. Bo volgt al 2 jaar les via Bednet. Hoewel Rita al tientallen jaren lesgeeft, was Bednet voor haar volledig nieuw. Eerst stond ze heel afkerig tegenover deze manier van lesgeven en de aanwezigheid van een camera in de klas, maar nu is ze een absolute voorstander.

Lees het volledige verhaal

Wat betekent Bednet voor Elena (10 jaar)? Een dubbelinterview met Eva Maertens, de mama van Elena, en Anne Oosterlinck, klasleerkracht van het 5de leerjaar van VLEK Grembergen. Juf Anne: “Ik besefte pas onlangs hoe belangrijk het sociale is. Elena vroeg me om half vier om de Bednet-computer nog niet af te zetten, tot iedereen uit de klas was. Ze zei dat ze dat graag ziet, het moment dat iedereen naar buiten gaat.”

Lees het volledige verhaal
Anne Celis geeft les via Bednet

In het 4de leerjaar van Juf Anne in de Kraal (Winksele) bleef op 1 september 2020 een stoel leeg. Lotte (9) kreeg kanker en was een schooljaar lang alleen nog virtueel aanwezig via Bednet. “Lesgeven kreeg plots een extra dimensie”, vertelt  Anne Celis. “Ik gaf les aan de klas maar ook virtueel aan Lotte thuis. Als leerkracht is het vooral heel belangrijk om dan op maat van de zieke leerling te werken.” 

Lees het volledige verhaal
Juf Anouk geeft les via Bednet

"Een extra inspanning voor een zieke leerling is geen moeite", vertelt Bednet-leerkracht Anouk Van Gelder van Vrije Basisschool Pullaar: "Ook al is het 'maar' via de computer.  Als Yaro contact heeft met zijn vriendjes, wordt hij gelukkig. En dat maakt ook mij gelukkig."

Lees het volledige verhaal

Tinneke Vanwinkel werkt al 8 jaar als leerkracht fysica en wiskunde in het 3de jaar aan het Atheneum De Ring te Leuven. Dit schooljaar gaf Tinneke les aan Bednetter Karel die, wegens extreme vermoeidheid, niet altijd naar school kon. We spraken met haar over mogelijke angsten die leven bij leerkrachten om voor het eerst met Bednet te werken.

Lees het volledige verhaal

In Kerk en Leven (juni 2017) vertellen Bednetter Ward, consulent Tania en leerkracht wiskunde Patricia over de werking van Bednet: "Of ook chronisch zieke kinderen examens dienen af te leggen, wordt bepaald door de klassenraad”

Lees het volledige verhaal