Wat doet Bednet

Ook als je lange tijd -of vaak- ziek bent heb je recht op onderwijs en op sociaal contact met je vrienden. Bednet zorgt er dan voor dat je live de les kan volgen via internet. In de klas staat een computer met camera en de leraar heeft een microfoon. Jij volgt alles via een laptop thuis waarmee je de camera kan besturen. Als de leraar iets op het bord schrijft, kan je daar bijvoorbeeld op inzoomen. Je klasgenoten zien je op het computerscherm achteraan in de klas.

Het is zoals skypen/Facetimen met je klas maar veel beter. Gewoon skypen voor een les zou niet gaan: dan kan je niet inzoomen op het bord, de geluidskwaliteit is slecht, je hebt geen dienstverlening, etc. Als er nu iets niet gaat dan schiet de helpdesk van Bednet je te hulp.

Anne-Sophie 


De voordelen van Bednet

Mee met de les

Als je lange tijd of vaak ziek bent, mis je heel wat lessen. Al die leerstof bij je terugkeer inhalen is niet evident. Daarom zijn er heel wat onderwijsinitiatieven die je ondersteunen als je een tijdje uitvalt. Naast individuele bijlessen en lessen in de ziekenhuisschool kan je ook een beroep doen op Bednet. Via het Bednet-systeem krijg je dezelfde info als de leerlingen in de klas.  8 op 10 van de Bednetters gaat over naar het volgend jaar, zonder te blijven zitten. Eens genezen kan je weer gewoon aansluiten bij de rest, zonder achterstand.

Je vrienden zien

Wat nog veel leuker is:  via Bednet heb je nog regelmatig contact met de vrienden van de klas. Zo vergeet je even dat je ziek bent en kan je terug ‘in de klas’, bij je vrienden zijn. De drempel om contact te houden wordt ook kleiner. 

Gratis en eenvoudig

  • Bednet is volledig gratis: de computer, het internet en de begeleiding. 
  • Het computersysteem is heel eenvoudig en makkelijk te gebruiken, zowel voor kleuters, lagere schoolkinderen en secundaire leerlingen. Ook voor leerkrachten en klasgenoten is het zeer simpel om ermee te werken.
  • Indien er toch hulp nodig is, staan onze helpdesk en consulenten klaar om te helpen.

Met respect voor je privacy

  • De lessen die via Bednet gevolgd worden, worden niet opgenomen. Je volgt thuis live de les mee die gegeven wordt in jouw klas.
  • De informatie over de ziekte blijft vertrouwelijk en wordt discreet behandeld.