"Wat is Bednet een mooie organisatie" - Mauranne

"Wat is Bednet een mooie organisatie" - Mauranne

In kader van de opleiding communicatiemanagement aan de Thomas More Hogeschool, liep Mauranne vier maanden stage bij Bednet. Omdat ze liefst van al stage wilde lopen bij een organisatie die echt het verschil maakt. Samen met medestagiaire Kato kreeg ze de kans om ons communicatieteam te versterken. Het werd een leerrijk en spannend avontuur.

Ciara, Dennis, … ?

Mijn stage begon tijdens een periode van noodweer. Storm Ciara raasde voorbij, dan weer storm Dennis. Dat het weer niet ideaal was om in Leuven te geraken, was een understatement. Toch stapte ik elke ochtend met veel plezier de trein op om er te geraken, noodweer of niet. Mijn eerste stagedag begon dus met een portie chaos in het treinverkeer en gezonde stress. Ik stapte naar kantoor, waar ik met een glimlach werd ontvangen door mijn stagebegeleider Sophie. Ook het team stond met een koffie in de hand te wachten op de komst van mij en stagiaire Kato. Ik voelde mij meteen op mijn plek en dat terwijl ik nog niet begonnen was

Toffe projecten

De eerste twee weken stage waren intensief. Ik kreeg een overvloed aan informatie waardoor ik in geen tijd op de hoogte was van de hele bedrijfscultuur. Om het Bednet-verhaal meer kracht bij te zetten, mocht ik een opstart meemaken bij een Bednetter thuis en in de klas. Enkele dagen later ging ik samen met consulente Nejia op stap in Antwerpen. Ik was verwonderd door het verhaal, maar nog meer door de praktijk. Het blij weerzien van het zieke meisje met haar klas heeft een onbeschrijfelijke indruk op mij gemaakt. Dat kan je niet onberoerd laten. Diezelfde periode heb ik ook een draaidag van MNM meegevolgd. Het waren twee fantastische ervaringen, waar ik mijn stagebegeleider eeuwig dankbaar voor zal zijn. Ik kan met zekerheid zeggen dat het niet bij deze twee ervaringen zou gebleven zijn. Spijtig dat het coronavirus roet in het water kwam gooien. 

Mauranne samen met consulente Nejia

Corona

Het coronavirus teisterde al enige tijd het land. Toch liet ik het aan mij voorbijgaan, want ik wou niet dat het virus mijn leven en dat van anderen zou domineren. De ernst van de situatie werd me pas duidelijk wanneer we onze campagne, de Nationale Pyjamadag, waar we zo hard naartoe geleefd hadden, verloren zagen gaan in de toen aankomende crisis. Veel scholen mochten geen buitenstaanders meer toelaten door de coronamaatregelen en haakten af voor persvragen. Voor alle kinderen en jongeren werd pyjamadag, vrijdag 13 maart, de laatste schooldag. Die dag zijn de coronamaatregelen van start gegaan, symbolischer kon het niet zijn. Ik vond het echt jammer. Niet alleen voor Bednet, maar vooral voor alle kinderen en jongeren die echt uitkeken naar hun pyjamafeestje op school. België kende gevoelens van angst, teleurstelling en lichte wanhoop. Nu nog steeds, al is er vooruitgang.

Van de ene dag op de andere legde de overheid een lockdown op. Mijn stage moest ik verplicht van thuis uit verder zetten. Dat was niet makkelijk, maar ik was vooral heel blij dat ik van thuis uit kon werken. Veel medestudenten hadden dit geluk niet. De maanden die passeerden waren anders dan verwacht. Het was wennen om niet meer naar kantoor te gaan en mijn collega’s niet meer fysiek te zien. Toch ben ik deze periode met een verbazend positieve ingesteldheid doorgekomen. De crisis dwong ons om creatief uit de hoek te komen. We hebben samen heel wat leuke projecten afgewerkt, die we anders nooit gerealiseerd zouden hebben. De coronareeks is hier een goed voorbeeld van. 

Omdat thuis werken en les volgen de nieuwe norm werd, wou Bednet de mensen inspireren met verhalen van Bednetters en Bednet-ouders. Voor hen was dit niet nieuw. Onze lockdown getuigenissen werden een feit. Het was het meest waardevolle project waar ik tijdens mijn stage aan heb gewerkt. Het afnemen van de vele skype interviews gaven mij motivatie om door te zetten en positief te blijven tijdens heel deze coronaperiode. Dat kon ook niet anders, want de verhalen van deze jongeren en ouders waren zo aangrijpend, motiverend en sterk dat het bijna aanstekelijk was. Het werd mijn persoonlijke missie om dit gevoel aan alle lezers mee te geven. 

Dank u Bednet

Ik kan alleen maar positief terugblikken naar mijn stage. Ik volgde mijn gevoel bij het maken van mijn stagekeuze. In ruil kreeg ik een stageplaats in een bedrijf met een mooie missie, een warm team, en een plek waar je de ruimte krijgt om te proberen. Een communicatiestage volgen bij Bednet is echt waardevol. Ik heb zo veel bijgeleerd. Ik ben nog steeds onder de indruk ook al is mijn stage voorbij.

Ben jij op zoek naar een leerrijke stage in een mooie organisatie? Aarzel dan zeker niet om Sophie te contacteren.

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story