"Sommigen beseffen nog steeds niet hoe ernstig het is" - Pien

"Sommigen beseffen nog steeds niet hoe ernstig het is" - Pien

Vandaag is bijna iedereen een beetje Bednetter. We zitten nu thuis in lockdown en werken of volgen (binnenkort) les op afstand. Voor onze Bednetters is dit niet nieuw. Ze willen iedereen als quarantaine-experts inspireren met tips over 3 thema's die iedereen nu bezig houden.

Pien is 13 jaar, volgt STEM/SCA aan Busleyden Atheneum-campus Pitzemburg en lijdt aan bijnierschorshyperplasie, waardoor haar bijnieren niet meer goed werken. Voor een kleine buikgriep moet Pien al naar het ziekenhuis. Ze raadt iedereen aan om de maatregelen strikt te volgen.

Gezondheid

Zelf heb ik toch wel wat stress door het coronavirus. Eind vorig jaar was het virus nog ver weg maar toen het ook bij ons begon toe te slaan, werd ik toch wel ongerust. Ook al zeiden veel mensen dat het vaak gewoon een griepje was. Voor velen kan het inderdaad een gewoon griepje zijn, maar ik moet zelfs bij een kleine buikgriep al naar het ziekenhuis. Als ik het coronavirus krijg, word ik daar veel zieker van dan de meeste kinderen. Hierdoor volgen we de maatregelen dus goed op met het hele gezin en houden we ons aan alle regels. Ik begrijp niet goed dat mensen er soms geen rekening mee houden en de maatregelen niet respecteren om te doen wat ze willen. Sommige mensen beseffen denk ik nog altijd niet zo goed hoe ernstig dit is. Het is niet omdat zij er niet ziek van worden dat ze andere mensen niet kunnen aansteken. Mensen die er wel heel erg ziek van kunnen worden of er zelfs van kunnen sterven.

Om de drie maand moet ik normaal naar het ziekenhuis voor controle. Dan kijken ze na of ik mijn dosis medicatie moet verhogen, maar dat is nu dus uitgesteld. Ik hoop dat ik snel weer kan gaan, want nu weet ik dus niet of ik genoeg heb aan mijn huidige dosis medicatie.

Onderwijs

Ik heb nu meer werk dan voor de lockdown want met Bednet had ik een aangepast lessenrooster. Nu volg ik twee-drie lessen online en maak ik voor de andere vakken veel taken of is het zelfstudie. In het begin zeiden de leerkrachten dat ze geen nieuwe leerstof gingen doorsturen, maar je kan niet blijven herhalen. Af en toe moet ik dus nieuwe leerstof zelf verwerken. Gelukkig heb ik een tweelingzus waar ik altijd uitleg aan kan vragen!

Mijn tip na al die jaren ervaring met Bednet? Werk gestructureerd en als iets niet werkt of je snapt iets niet goed, aarzel niet om vragen te stellen. Anders blijf je er mee zitten en geraak je snel achterop. Weet dat je ooit terug naar school moet gaan, en laat dat een motivatie zijn om alles goed bij te houden. Soms heb ik wel moeilijke momenten om me te concentreren. Dan wil ik liever in de zetel liggen, maar dan overtuig ik mezelf om dat te doen wanneer een bepaalde taak af is. Maar af en toe een pauze nemen is zeker belangrijk.

Vriendschap

Eigenlijk heb ik deze weken soms meer contact met mijn vriendinnen dan toen ik Bednet gebruikte. Want met Bednet volgde ik niet alle lessen, waardoor ik vaak vrije momenten had terwijl mijn vriendinnen wel les hadden. Nu neem ik overdag pauze en dan is er altijd wel een vriendin die op hetzelfde moment ook pauze heeft. We bellen of chatten ook elke avond als ontspanning. Voor vragen over de leerstof kunnen we ook altijd terecht in een Whatsappgroep met de klas. De laatste vrijdag voordat alle scholen sloten, was toch wel raar. We pakten elkaar eens goed vast en wisten niet wanneer we dat terug samen konden doen. Gelukkig kunnen we wel altijd bellen of chatten. Ik voel me dus nooit alleen en daar ben ik hen heel dankbaar voor. 

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story