"Part of the Bednet-family" - Kato

"Part of the Bednet-family" - Kato

15 weken stage doen bij Bednet? Daar leer je veel van. Net zoals ik dit jaar. Ik was één van de stagiaires op de communicatie-afdeling van Bednet. Lees hier mijn verhaal.

Mijn hart klopte in mijn keel toen ik op mijn eerste stagedag aanbelde bij Bednet. Letterlijk. Want het kantoor is gelegen op de tweede verdieping van het notarishuis in Leuven. Ik kwam van kot en moest me, zoals wel vaker, haasten. Reden voor stress was er niet want mijn eerste gesprek met Sophie, mijn stagebegeleidster, was zo vlot en tof dat ik me geen zorgen hoefde maken voor mijn stage. 

In september 2019 bombardeerden mijn docenten me met informatie over de stage voor het volgend semester. Ik was nog niet begonnen aan mijn zoektocht en een lichte vlaag van paniek kwam op. “Waar wil ik zelfs stage doen?” Ik studeer voor PR-manager maar de echte PR-bureaus spreken mij niet aan. Ik wilde niet voor verschillende merken werken. Ik zag de vacature van Bednet passeren en besloot om meteen een motivatiebrief te schrijven. Zo mocht ik dan vijf maanden later plaatsnemen aan een grote bureau samen met mijn medestagiaire, Mauranne.

Ik werd meteen ondergedompeld in de wereld van het afstandsonderwijs. Veel tijd om te acclimatiseren was er niet want de voorbereiding van de Nationale Pyjamadag was volop aan de gang. Pers opbellen, Bednetters en gezinnen zoeken die geschikt waren om die pers te woord te staan en de scholen die hun akkoord moesten geven. De hele puzzel moest kloppen. Het vakje ‘influencer-relaties’ kan ik ondertussen ook afvinken. Want ongeveer elke Vlaamse influencer ontving een berichtje van mij met de vraag een selfie te delen van hen of hun kinderen in pyjama. Alles was tot in de puntjes geregeld, maar dat was buiten de coronacrisis gerekend. De avond voor de Nationale Pyjamadag werd de lockdown van de scholen aangekondigd en zo veranderde onze communicatie naar crisiscommunicatie. 

Van de ene op de andere dag zat ik, net zoals iedereen, van thuis uit te werken. Een hele aanpassing, want stage doen op afstand is toch niet evident. Ik moest alles eerst zelf proberen uitzoeken en kon Sophie niet meer overrompelen met vragen.

"Iedereen werd een beetje Bednetter"

De zin die me het meest bijblijft. Niemand kon nog buiten en iedereen had wel schrik voor het virus. Kinderen mochten niet meer naar school en moesten de lessen online volgen. Een ideaal moment voor ons om de Bednetters als experten in de kijker te zetten. Via tientallen Skype-interviews, kreeg de ‘coronareeks’ vorm. Bednetters, ouders en leerkrachten deelden hun ervaringen met online de les volgen, werken van thuis uit en nog veel meer. Een traan en een lach bleven zeker niet uit bij de interviews en van ieder gesprek kon ik nog uren nagenieten. De dankbaarheid van alle betrokkenen was hartverwarmend. 

Naast het vele schrijven en de sociale mediakanalen managen, mocht ik ook verantwoordelijke zijn van een nieuw project. Het Bednet Helpcenter was een idee dat in sneltempo uitgewerkt werd aan de hand van een sterk staaltje teamwork.

Ik ben nu aan mijn laatste week bezig. Mijn stageweken zijn letterlijk voorbijgevlogen en ik had ook nooit kunnen denken dat ik de laatste maanden in mijn jogging van thuis uit moest werken. Ondanks dat afstandswerken ben ik zo dankbaar dat ik toch een klein deel mocht uitmaken van de hechte Bednet-familie.

Voor mij was Bednet de ideale PR-stage. Met influencer- en persrelaties, sociale media, interviews afnemen, draaidagen bijwonen en vooral heel veel copywriting. En dit allemaal met maar één doel: Bednet nog meer in de kijker te zetten om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te bereiken die niet naar school kunnen. 

Ben jij nog op zoek naar een gezellig drukke en leerrijke stage? Aarzel dan zeker niet om Sophie te contacteren. Het wordt een gezellige babbel, beloofd!

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story