"Nu ik les kan volgen, wil ik het goed doen." - Charlie

"Nu ik les kan volgen, wil ik het goed doen." - Charlie

Vandaag is iedereen een beetje Bednetter. Elke leerling zit nu thuis in lockdown en werkt voor school of volgt les op afstand. Voor onze Bednetters is dit niet nieuw. Ze willen iedereen dan ook inspireren met tips als quarantaine-experts in deze moeilijke tijd.

Charlie is 12 jaar en heeft al anderhalf jaar klierkoorts. Hij volgt al een tijdje de les van thuis uit via Bednet. Nu volgt hij online lessen via de school, zoals de rest van zijn klas.

Ervaring in lockdown

Het binnenblijven was ik al gewoon, omdat ik al heel de tijd binnen bleef sinds ik ziek werd. Ik heb dan ook al anderhalf jaar klierkoorts. Dat is best al lang, maar intussen gaat het wel beter met mij dan in het begin. Het afstand houden met anderen is wel vervelend, maar nu kan je bijna niet anders want je blijft toch steeds binnen. Je ziet niemand, je kan niet afspreken, je mag niet weg met een grote groep,... Voor mij is dat niet veel anders.

De laatste tijd probeer ik minder naar het nieuws te kijken. Er genezen steeds meer mensen, maar er komen er ook nog steeds nieuwe zieken bij. Daar word ik minder blij van. Iedereen is ook in paniek, maar die paniek zou minder zijn als we niet continu naar het nieuws zouden kijken om te weten hoeveel doden er nu zijn, enzovoort. Op een uur of een dag zal dat niet omslaan.

Mijn mama is ook ziek geworden deze periode. Ze zijn haar twee keer moeten komen halen met de ambulance, omdat zij moeilijk  kon ademen, en daarna moest ze in thuis-quarantaine. Dit is zeker iets dat mij lang zal bijblijven. 

Afstandsonderwijs

In de periode dat ik ziek werd, volgde ik les via Bednet. Nu is het niet meer via Bednet, maar wel nog steeds online. Vanuit onze Comenius school worden alle lessen steeds online gezet. Dit verloopt best vlot. De andere kinderen van mijn klas zijn ook gewoon om met computers te werken en zijn het daarnaast ook gewoon om zelfstandig te werken aan een opdracht.

Bednet heeft ervoor gezorgd dat ik in contact kon komen met mijn klas en met de leerkracht. Als er uitleg gegeven werd, kon ik die via Bednet volgen. Zelfstandig alles uitzoeken zoals in het begin ging veel moeizamer. Ook kan ik niet alles aan mijn ouders vragen, omdat zij van thuis uit werken om bij me te blijven. Vroeger was er een andere leermethode dan nu en daarom was het handig dat ik gewoon met mijn klas kon meevolgen.

Zonder Bednet zat ik normaal ook een hele dag niets te doen, maar nu kon ik wel met mijn vrienden praten en iets doen. Natuurlijk zijn mijn mama en papa er ook elke dag om mij te entertainen, met mij fitness oefeningen te doen en mij gezelschap te houden, maar anders zou ik niet zo betrokken geweest zijn bij de school.

De eerste zes maanden volgde ik bijna geen lessen. Nu ik wel les kan volgen, wil ik dat ook echt goed doen, want ik heb al zoveel achterstand door die eerste zes maanden. Als je dan steeds uitstelt en uitstelt, heb je niets gedaan en leer je niets bij. Ik wil dus echt mijn best doen om dit in te halen.

Bednetter Charlie

Creatief bijleren

Mijn papa helpt mij ook veel om bij te leren. Hij heeft mij zo eens meegenomen naar hotel Metropole in Brussel waar vroeger een vergadering was over wetenschappers als Einstein en Marie Curie. Daar ging het over kwantumfysica en hoe het is uitgevonden. Op die manier probeert mijn papa dan eigenlijk een soort ‘sightseeing’ te organiseren voor school waarbij ik dus dingen ook bijleer.

We kijken ook bijna elke avond een film waarover ik de dag erna een toets krijg van mijn papa. Hij stelt hier dan vragen over die ik soms echt moet gaan opzoeken. Bij oorlogsfilms bijvoorbeeld. Zo leer ik veel bij. Onlangs zag ik ‘Apocalypse now’ en ‘Goodmorning Vietnam’. Die gingen over de Vietnam-oorlog, heel serieus dus, maar gelukkig hebben ze ook een humoristische kant. 

Tips van Charlie

  • Probeer er altijd voor te zorgen dat je aan een tafel of bureau zit.

  • Zorg dat je alleen zit, haal enkel je ouders erbij als je echt een vraag hebt. Anders kan je niet gefocust werken.

  • Zorg dat je bureau leeg is en dat die niet vol ligt met allerlei spulletjes, zodat je niet afgeleid bent en goed kan werken.

  • Drink veel water.

  • Als je het heel druk hebt of veel opdrachten hebt, zou ik het aanraden om een planning bij te hebben zodat je je dag kan indelen en genoeg pauzes hebt.

  • Meestal heb ik al een lange pauze doordat ik lang slaap, dus als ik werk dan probeer ik dat ook direct af te werken. 

  • Probeer ook in beweging te blijven. Met mijn papa doe ik verschillende work-outs om dit te onderhouden.

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story