"Je staat er niet alleen voor!" - Kato

"Je staat er niet alleen voor!" - Kato

Kato haalde haar diploma secundair dankzij de hulp van Bednet.
Iedere dag naar school gaan was te zwaar voor Kato. Al drie jaar lang spelen vermoeidheid en spierproblemen haar parten. Toch studeerde Kato eind juni af aan het Atheneum Boom. Wat is haar geheim?

De klachten zijn begonnen toen ik 15 was. Ik dacht dat de vermoeidheid en de spierpijnen wel zouden overgaan. Maar in het vijfde middelbaar werd het zo erg dat ik tegen de kerstexamens echt niet meer naar school kon gaan. Toen schakelden we Bednet in die volledig gratis alle apparatuur kwamen installeren thuis en op school.

De camera van Bednet went snel

Na 2 weken was er al connectie met de klas. Via een camera in de klas die verbinding had met de laptop thuis kon ik binnenkijken in de klas én actief deelnemen aan de les.  Dit was best bijzonder en even wennen voor mijn klasgenoten, leerkrachten en mezelf. Maar al snel werd dit een gewoonte en verliep alles redelijk vlot. 

Je staat er niet alleen voor!

  • Soms had ik nog vragen of voelde ik mij onzeker. Dan kon ik steeds terecht bij mijn Bednet-consulente Piri.
  • Als het beeld bleef hangen of het geluid niet zo goed was stond de helpdesk steeds voor mij en de klas klaar. Les volgen via Bednet is dus erg simpel, geen gedoe.

  • En dan zijn er de klasgenoten nog natuurlijk! Tijdens de pauzes kwam er regelmatig een klasgenoot langs in het Bednet-lokaal zodat ik mijn vrienden nog zag. Die gesprekjes fleurden me helemaal op.

  • Ik kreeg tijdelijk onderwijs aan huis om voor belangrijke vakken bij te benen. Dat was een enorme hulp.

  • De school toonde veel begrip voor mijn situatie. Ik probeerde meestal op woensdag naar school te gaan. Als dat niet lukte was dat geen probleem voor de school. Voor een aantal vakken als zedenleer en L.O. was ik ook vrijgesteld.

  • Los van de school trekt mijn passie voor dans mij ook door de mindere dagen. Ik geef dansles aan kleuters sinds mijn 16e. Ik dans al sinds ik 3 jaar oud ben en geef de microbe graag door aan de kleintjes. Ondanks mijn gezondheid ben ik toch les blijven geven en heb ik zelf nog dansles gevolgd ter afleiding en om te blijven bewegen. De kleuters kunnen me altijd weer doen lachen na een mindere dag.

Mede dankzij de hulp van Bednet haalde Kato haar diploma secundair onderwijs.

Grappige momenten via Bednet

  • Wanneer ik de knop gebruikte om iets te vragen schrok de klas meer dan eens op door het geluid, nadien volgde standaard gelach. 
  • Of die keren dat de hond plots op mijn schoot zat tijdens de les en de klas hem wilde wou bekijken.
  • Ook groepswerken vonden plaats via Bednet en zoals iedereen weet wordt er dan niet enkel over de leerstof gebabbeld. Dat was bij mij niet anders. Tijdens wiskunde-oefeningen werd er in eilandjes gewerkt en zette mijn klasgenoten de computer er gezellig bij. Op die momenten voelde ik me echt deel van de klas en een “gewone” leerling.

Yes, diploma gehaald

Ik heb mijn diploma secundair onderwijs wetenschappen-wiskunde behaald. Ik heb de Bednet-box voor de laatste keer binnen gebracht. Zonder Bednet en de hulp van leerkrachten en klasgenoten was dit nooit gelukt. Dan had ik mijn diploma moeten behalen via de examencommissie, maar dat is een stuk moeilijker.

Nu de volgende stap. Ik ga verder studeren dus geen Bednet meer.

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story