"Je leert het door het te doen." - stagiaire Lin

"Je leert het door het te doen." - stagiaire Lin

Lin studeerde vorig jaar af in de richting Media-Entertainment Business. Ze besloot om nog een jaartje extra te studeren en koos voor communicatiemanagement. Samen met medestagiaire Sophia versterkt ze vier maanden lang het communicatieteam. Hoe is het om stage te lopen in coronatijd? Lees haar story.

In het begin wist ik niet wat te verwachten door corona. Ik was opgelucht dat we tijdens de eerste 3 weken een paar keer in de week naar kantoor mochten gaan. Vanaf het begin werd ik warm ontvangen door Sophie, mijn stagementor. Ik voelde mij er meteen welkom en wist ik dat het een leuke, leerrijke stage ging worden.
 

Waarom Bednet?

Ik kende Bednet persoonlijk nog niet zo heel goed. Wat ik wel al wist was dat ze een hele mooie missie hebben om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Maar wat deze stageplek nog aantrekkelijker maakte was het takenpakket. Het is een gevarieerde stage waar je veel mag spelen met verschillende content. Dat laatste mag je gerust letterlijk nemen, je mag veel experimenteren met woord en beeld. Je mag de social media van Bednet overnemen, met andere woorden zelf beheren. Een hele verantwoordelijkheid dus.

Een intense Pyjamadag

Er waren tot nu toe al verschillende hoogtepunten tijdens mijn stage, ondanks corona. Denk maar aan de jaarlijkse Pyjamadag. Deze heb ik in ieder geval niet vanuit mijn kot beleefd. Samen met Ring TV mocht ik mee op locatie gaan om een school van een Bednetter te filmen. Bij Pyjamadag kwam er heel wat voorbereiding kijken, maar dat loonde allemaal heel snel op de dag zelf. We werden massaal overspoeld met berichtjes op onze social media. Het was zo leuk om het effect van al je inspanningen te zien. Na Pyjamadag was het nog niet afgelopen. We moesten alle berichtjes bijhouden, vragen beantwoorden, winnaar van de fotowedstrijd kiezen…

Stories van jongeren

Een van de leukste dingen tot nu toe is zeker en vast het contact met verschillende Bednetters. Tenslotte is het voor hen dat je dit elke dag doet. Ik heb zoveel respect voor deze kinderen en voor wat ze allemaal moeten doorstaan. Ik heb verschillende Bednetters online mogen interviewen. Daarnaast ben ik zelfstandig op locatie gegaan om een getuigenis af te nemen voor op social media. Sophie vertrouwde mij hier volledig in. Het was fijn dat ik dit mocht doen!

Het loopt al eens mis...

Perfectie bestaat niet, daarvan ben ik alvast overtuigd. Niet alles liep zoals gepland. Bijvoorbeeld voor Pyjamadag lanceerde we een advertentie op de Facebookpagina. Ik was zo blij dat het gelukt was want ik had dit nog nooit eerder gedaan. In de avond hoorde ik plots dat ik per ongeluk de verkeerde versie had geüpload. Dan denk je wel bij jezelf ‘Dat is echt een stomme fout.’ In het begin van mijn stage had ik nog wat foutjes gemaakt op sociale media. Dat kan nu eenmaal gebeuren. Je bent maar een mens hé. Fouten maken mag als je ze snel rechtzet. Stiekem ben ik blij dat dit gebeurd is tijdens mijn stage. Ik heb hieruit geleerd en voortaan zorg ik er altijd voor dat ik mijn communicatie dubbel check.

Ook met corona loopt het niet altijd even vlotjes. We moeten regelmatig telewerken. Dat is toch niet hetzelfde als online les volgen aangezien je vaak moet communiceren met je collega’s. Soms was er wel eens miscommunicatie, waardoor het stroever loopt. Als je fysiek op kantoor bent dan kan je beter overleggen en elkaar inspireren. Maar we houden elkaar online altijd op de hoogte. Als er echt iets is kunnen we elkaar altijd bellen, dan is het snel opgelost. Na een paar weken vind je je draai thuis en loopt het vlotter. Al bij al ik mag zeker niet klagen, sommige studiegenoten mogen geen één keer naar hun stage gaan.

Teamwork makes the dream work

Gelukkig moet ik mijn stage niet alleen doorlopen. Medestagiaire Sophia is mijn ‘partner in crime’. We brainstormen samen , overleggen regelmatig met elkaar en helpen elkaar waar nodig. Je leert ook veel van elkaar, dat is heel fijn. Ik kende Sophia voor mijn stage nog niet dus dat was even spannend of het zou klikken. Gelukkig was dat wel het geval. Sophie begeleidt ons ook heel erg goed. Als je iets niet snapt kan je altijd bij haar terecht. En als je iets klaar hebt, kijkt ze dit na en kreeg je meteen feedback.

Tenslotte...

De weken zijn tot nu toe voorbij gevlogen. Er was geen enkele dag waar ik tegenop zag. Voor mij is deze stage leerrijk omdat je verantwoordelijkheid krijgt en er ruimte is om nieuwe dingen uit te proberen. Studeer jij Communicatiemanagement en zoek je naar een leuke stageplek? Dan ben je bij Bednet aan het juiste adres. Stuur jouw motivatiebrief en CV alvast door naar sophie.reyntens@bednet.be.

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story