"Ik wil niet blijven zitten, dat motiveert mij." - Elias

"Ik wil niet blijven zitten, dat motiveert mij." - Elias

Vandaag is iedereen een beetje Bednetter. Elke leerling zit nu thuis in lockdown en werkt voor school of volgt les op afstand. Voor onze Bednetters is dit niet nieuw. Ze willen iedereen dan ook inspireren met tips als quarantaine-experts in deze moeilijke tijd.

Elias is 17 en leeft al een hele tijd in quarantaine. Door zijn ziekte mucoviscidose, kan hij sowieso amper naar buiten komen.

Ervaring in lockdown

Het mooie weer van de afgelopen dagen is fantastisch. Toch kom ik niet vaak buiten. Ik kan niet goed tegen warme lucht. De luchtdichtheid verandert bij warm weer, waardoor het voor mij heel moeilijk wordt om te ademen. Na een paar minuten buiten zijn bij warm weer voel ik dat al aan mijn luchtwegen. 

Ik moet normaal vaak naar het ziekenhuis, maar nu is het gevaarlijk om buiten te komen. Ik blijf nu dan ook thuis. Gelukkig wisten de dokters dat de quarantaine eraan zat te komen en hebben ze me een antibioticakuur gegeven waarvan het effect normaal lang genoeg zou moeten zijn. Mijn schema is dus toch wel wat veranderd door het coronavirus. Enkel wanneer ik echt heel ziek ben, moet ik naar de dokter bellen. 

Mijn grootste tip? Besef wat voor een geluk je hebt dat je gezond bent. Het is een voorrecht om gezond te zijn. Niet iedereen heeft dat geluk.

Wat met school? 

Met Bednet ging het volgen van de lessen goed. Nu iedereen thuis zit, gaat dat minder. Alle leerkrachten sturen mails met opdrachten en taken. Sommige leerkrachten zetten hun opdrachten dan weer in de agenda en niet op mail. Of ik kreeg mails die niet voor mij bestemd waren, het is een grote chaos

Één leerkracht organiseerde een Smartschool Live meeting. Maar dat werd dan meer een soort ventilatiemoment voor de leerlingen die bezorgd waren en veel vragen hadden. Ze zijn het natuurlijk niet gewoon om vanop afstand les te volgen en ik begrijp wel dat het deze periode veel vragen oproept. 

Mijn tip aan leerlingen die het even niet meer zien zitten deze periode: 

Bekijk het op lange termijn. Denk aan een doel dat je zelf wil bereiken en werk hier naartoe. Zo word je zelf meer plichtsbewust en vind je extra motivatie om toch te beginnen aan taken die je anders zou uitstellen. Ik werk bijvoorbeeld hard om niet te blijven zitten. Dat motiveert mij. Want mijn vrienden nu zou ik niet willen missen. 

Vriendschap

De laatste weken hoor ik mijn vrienden meer. Niemand moet naar school dus om 12 uur zitten we allemaal tegelijk voor de playstation om samen te gamen. Daarvoor was dat moeilijker om de agenda’s op elkaar af te stemmen. Op dat gebied mag de quarantaine van mij nog even duren. Het is niet aangenaam, maar we maken er wel het beste van. 

Een moment dat ik nooit zal vergeten, is toen mijn klasgenoten allemaal een gepersonaliseerd kaartje zeefdrukten om dat dan naar mij te sturen. Ze noemden het ‘de Eliasopdracht.’ Geweldig, toch?

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story