"Ik wil geen grappen missen" - Febe

"Ik wil geen grappen missen" - Febe

Febe maakt gebruik van Bednet wegens chronische ziekte.
Febe (15) is chronisch ziek. Ze volgt al zes jaar les via Bednet, in combinatie met naar school gaan. Febe is het dus wel gewoon om in de computer te verschijnen in de klas. In beeld komen via Bednet vindt ze helemaal niet erg: “Als de klas mij ziet heb ik het gevoel dat ik er écht bij ben. Dankzij dat scherm in de klas word ik betrokken bij de les: ik moet vaak antwoorden, soms een oefening voorlezen en samenwerken”.

Ik ben mee met de leerstof.

Febe combineert naar school gaan al zes jaar lang met Bednet. Soms volgt ze een hele dag les via Bednet. Wat motiveert haar? “Ik zou alles niet achteraf willen inhalen”, lacht Febe. Ik ben super gemotiveerd om les te volgen via internet want ik wil echt mijn diploma halen. Vooral wiskunde en handelseconomie zou ik niet willen missen".

Er komt geen leerkracht aan huis meer: “Ik vond dat 'creepy' zo een op een. Dan ziet die echt elke fout. Via Bednet kan je meer opgaan in de massa, zoals in de klas. Als ik nu een vraag wil stellen licht het scherm in de klasset gewoon blauw op. Vroeger was daar zo’n irritant luid geluid bij. Gelukkig is dat er niet meer. Je bent al anders genoeg als Bednetter. Ik wilde niet nog meer opvallen.

Ik hoor erbij.

Tijdens de online lessen in de coronaperiode zette Febe de camera uit, zoals de meeste jongeren. Maar bij Bednet doet ze dat nooit: “Als de klas mij ziet heb ik het gevoel dat ik er écht bij ben. Dankzij dat scherm in de klas word ik betrokken bij de les: ik moet vaak antwoorden, soms een oefening voorlezen en samenwerken. Bednet blijft sowieso aan staan tijdens de pauzes zodat ik ook die momenten meepik”.

En hoe zit het met het geluid? “Ik hoor alles”, zegt Febe, “van het geschuifel van de stoelen, tot het geroezemoes en de grapjes in de klas. Vooral de leerkracht Nederlands is heel grappig. Ik wil zijn grappen voor geen geld missen”.

Ik praat mee met de rest

Het contact met de klas is super belangrijk voor Febe: “We zijn maar met zes en komen goed overeen. Het feit dat ik Bednet maakt het contact makkelijker als ik eens een dag naar school ga.  Ik kan meteen de draad oppikken. Mocht ik hen niet via Bednet zien zou ik geen contact met hen hebben. Ik zou dan ook niet weten wat te zeggen. Of ik zou onrustig zijn: “Zijn ze veranderd? Wat is er ondertussen allemaal gebeurd in de klas?” Via Bednet ben ik mee met de laatste nieuwtjes. Ik sluit gewoon mee aan bij de gesprekken".

Ik ben blij met het ‘nieuwe Bednet’.

“Les volgen via Bednet is met het nieuw materiaal ook super simpel. De klas en ik moeten gewoon Bednet aanzetten, de klas zet de microfoon aan en klaar” zegt Febe enthousiast.

Bednet werkt sinds september met een omgevingsmicrofoon. Febe vindt dat ‘de max’: “Vroeger kon ik de klas niet horen. De leerkracht droeg een microfoon en ik hoorde haar wel maar vaak waren de batterijen plat. De rest van de klas hoorde ik alleen als ze een microfoon door gaven. 


 

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story