"Ik voelde mij niet goed in de klas." - Lyna

"Ik voelde mij niet goed in de klas." - Lyna

Birgit van Mol ging langs bij Bednetter Lyna in het teken van Rode Neuzendag.
Het 6de middelbaar, voor veel jongeren het leukste jaar uit hun schoolcarrière. Maar Lyna was amper aanwezig in de klas, wegens psychische problemen. Gelukkig studeerde ze in juni wel af via Bednet. Ze deed haar verhaal aan Birgit van Mol in het kader van Rode Neuzen Dag (VTM).

Samenloop van factoren

Het was voor mij in het 6de jaar nog heel moeilijk om nog naar school te gaan. Sinds het vierde middelbaar ben ik vaak uitgevallen wegens een combinatie van factoren: depressieve klachten, overgevoeligheid aan prikkels -lichte vorm van autisme-, schoolmoeheid etc. Het is allemaal begonnen in de lagere school. Ik werd er erg gepest. Dat heeft echt littekens nagelaten.

Dat Bednet aangevraagd kan worden voor pyschische problemen is niet zo bekend. Daarom wilde ik meewerken aan de reportage met Birgit van Mol ik het kader van Rode Neuzen Dag vorig jaar. Eén op 5 jongeren kampt blijkbaar, net als ik, met psychische problemen.

Bednet heeft echt veel voor mij betekend. Ik vind het belangrijk dat jongeren weten dat ze via internetonderwijs les kunnen volgen om mee te blijven met de leerstof, in contact te blijven met de school of om stap voor stap weer te reïntegreren in de klas. 

Op maat

Soms is deeltijds of voltijds naar school gaan nog te zwaar of te moeilijk. Bednet kan gecombineerd worden met naar school gaan, maar het is ook mogelijk om een periode enkel te Bednetten (zoals ik) en pas op een later moment terug naar school te gaan.

Ik behaalde mijn diploma in juni en zal starten aan de universiteit met een aangepast programma. 

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story