"Ik kan iets betekenen voor anderen" - Nejia van Bednet

"Ik kan iets betekenen voor anderen" - Nejia van Bednet

Piri van Bednet aan het werk
Wist je dat Bednetters een persoonlijke consulent krijgen toegewezen? Deze Bednet-medewerker komt zowel bij de zieke kinderen thuis als op school uitleggen hoe Bednet werkt. Zij volgen nadien alles verder met hen op. Door de coronadreiging mogen consulenten Nejia en Piri geen huisbezoeken meer houden en er wordt ook niet meer 'gebednet' vanaf maandag. Wat zullen Nejia en Piri de komende 5 weken het meest missen?

“Geef me werk wat bij mij past en ik hoef nooit meer te werken” - Nejia

Deze uitspraak van Confucius drukt uit hoe ik naar mijn job kijk. Werken bij Bednet is enorm waardevol. Elke dag geeft mij het gevoel dat ik bijdraag aan iets groot: het geluk van anderen. En dat gevoel is gewoon fantastisch. Ik kan iets betekenen voor anderen en dat is voor mij werken zonder het gevoel te hebben dat ik echt aan het werk ben.

Weet je wat ik ook fantastisch vind? Dat ik soms een berichtje krijg dat Bednet niet meer nodig is of dat één van mijn Bednetters geslaagd is op school.

Het leuke aan mijn job? Het werk is nooit eentonig. Scholen zijn anders, kinderen, Bednetters en zelf ziektes zijn anders. Geen enkele situatie is hetzelfde en dat vind ik super. Wat nog? Mijn werk bij deze vernieuwende vzw maakt dat we als consulent altijd wel voor uitdagingen kunnen staan. Met andere woorden: als consulent verveel je je nooit.

"De lach van een Bednetter... Zo mooi" - Piri

Ik werk al 11 jaar bij Bednet. Dat maakt mij een ancien. Het leukste aan mijn job? 

Ik verbind school, ouders, klasgenoten en Bednetter allemaal met elkaar. Hoe mooi is dat?

De lach van een Bednetter wanneer ze voor de eerste keer haar klas terugziet of een jongen die emotioneel wordt tijdens het terugzien van zijn vrienden. Zo mooi.

Mijn wekker staat elke ochtend op een ander uur en geen dag is hetzelfde. Een 9-to-5-job op kantoor? Nee, dat is niks voor mij. 

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story