"Ik heb veel bijgeleerd van de Bednetters." - Sophia

"Ik heb veel bijgeleerd van de Bednetters." - Sophia

Sophia (24) studeert communicatiemanagement aan Thomas More in Mechelen. Haar laatste jaar sluit ze af met 15 weken stage bij het communicatieteam van Bednet. In de laatste week blikt ze terug op de voorbije maanden, want het was een onvergetelijke ervaring. Tijdens zo'n stage leer je veel meer dan alleen communicatie: "Ik ga vooral de gesprekken met Bednetters nooit vergeten, van hen heb ik het meeste bijgeleerd." Hoe is het om stage te lopen bij Bednet? Lees het in haar story.

Elke dag Pyjamadag

Op de stagebeurs van mijn hogeschool Thomas More, maakte ik mij klaar voor mijn sollicitaties die dag. Dat waren er vijf, door corona allemaal online. Dat vond ik niet zo erg want met mijn geklede top en mijn pyjamabroek was het heel comfortabel, dat ik enkele maanden later zo naar mijn werk zou gaan op Pyjamadag, wist ik toen nog niet. 

Sophia in pyjama voor stagebeurs

Trots op Bednet

Tijdens mijn sollicitatiegesprekken was ik wel wat nerveus, maar Bednet was al nummer vier van die dag en ik was al helemaal losgelopen. Het gesprek ging heel vlot, maar dat kon ook niet anders aangezien er zeker een klik was met de stagebegeleider Sophie. Na mijn vijf sollicitaties had ik een goed gevoel. Ik wist alleen nog niet zeker welke weg ik uit wilde gaan, zoveel uiteenlopende keuzes…

In de dagen erna kon ik Bednet niet uit mijn hoofd krijgen, ik twijfelde tussen de verschillende opties, maar Bednet bleef steeds terug naar boven komen. Waarschijnlijk omdat ik me wel heel verbonden voel met de organisatie. Ik ben zelf langdurig ziek geweest in het middelbaar (post virale uitputting), maar toen bestond Bednet nog niet zo lang dus ik heb er zelf nooit gebruik van kunnen maken. Ik ben heel blij dat Bednet nu wel bestaat, want ik weet wat het is om gescheiden te leven van je klas. 

Mijn moeder kwam met de doorslaggevende raad in mijn beslissing: “waar zou je het meest trots op zijn, werken bij een groot reclamebureau of Bednet?”. Toen werd voor mij de knoop doorgehakt, ik zou me liever inzetten om te zorgen dat zieke jongeren en kinderen de les kunnen volgen. Bednet is een organisatie waar ik in geloof.

Fijne Pyjamadag!

De eerste dagen gingen we live samenwerken in het kantoor in Leuven. Waar andere stagiaire Lin en ik ons eigen plekje kregen. Wat ik dan ook meteen stuurde naar iedereen die het horen wilde: ik had een eigen kantoor. Maar veel tijd voor het inrichten was er niet. Pyjamadag stond voor de deur en er moest heel wat gebeuren om dat goed te laten verlopen. Influencers en Bednetters mailen, sociale media, e-mailing naar scholen… En bellen, de horror. Maar ik zette me al snel over mijn angst voor bellen heen, want ik had alleen nog maar één doel voor ogen: Pyjamadag moest top worden! 

En dat was het, de dag zelf kwamen zoveel berichtjes binnen dat ik het niet meer kon bijhouden. Ik likete met plezier al jullie berichten, foto’s, stories… vanuit een klaslokaal. Want ik bezocht basisschool Krullevaar’t om de reportage van ROB-tv van Bednetter Nick op te volgen. Wat een hectische, maar superfijne dag was dat. Ik mocht lekker van in mijn pyjama al het harde werk van de afgelopen maand op zijn plek zien vallen. Bedankt aan iedereen die eraan deelnam!

De weken erna werden iets rustiger. Maar routine wordt het echt nooit. Dat komt ook deels door jullie. Ik weet nooit welke leuke foto’s of hartverwarmende berichtjes ik kan verwachten in de inbox van Bednet. Stage bij Bednet, dat wordt ingevuld door jullie, de volgers. 

Babbels met Bednetters 

Dat vond ik dan ook het leukste, in contact staan met de Bednetters. Daardoor heb ik niet alleen veel van communicatie geleerd, maar ook van het leven. Alle Bednetters die ik sprak hebben mij veel bijgeleerd. Ik heb zoveel respect voor hen. Ze spraken openhartig met mij over hun moeilijke momenten en hoe ze daar met veel positiviteit door geraken. Zo moedig vond ik dat, want toen ik zelf ziek was, kon ik daar echt niet over praten. Maar ik zou het zo fijn gevonden hebben om te weten dat ik niet alleen ben. Door de jongerensite kunnen (zieke) jongeren iets aan elkaars verhaal hebben. 
 

Sophia met Bednetter Nick

Later word ik… Dit!

Bij Bednet hoef je geen pak aan en je mag zeker jezelf zijn, ook al is daar een beetje een hoek af. Ik voelde me hier helemaal op mijn plek en vind het eigenlijk heel jammer dat de stage ten einde loopt. Ik heb een hernieuwde passie gevonden voor communicatiemanagement. Ik mocht mijn creativiteit de vrije loop laten. Dankzij mijn stage heb ik nu ook geleerd hoe ik dat moet vertalen in sociale media, nieuwsbrieven, interviews en zelfs Tik Toks. Dankzij de hulp van Sophie en medestagiaire Lin was het een leerrijke, maar vooral ook leuke stage. Met onze Squad kunnen we alles aan. 

Ben jij ook klaar voor een creatieve, leerrijke en toffe stageplek? Mail dan snel je motivatiebrief en cv naar sophie.reyntens@bednet.be 

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story