"Ik blijf op de hoogte van de laatste roddels" - Lars

"Ik blijf op de hoogte van de laatste roddels" - Lars

Lars maakt gebruik van bednet en is mee met de les en al de rest.
Lars (13) heeft een immuunstoornis waardoor hij heel vatbaar is voor infecties. Door zijn chronische ziekte volgt hij al 3 jaar lang de les vooral van thuis uit via het Bednet-systeem. Wat vindt deze Bednet-expert nu eigenlijk van het systeem?

Spannend jaar: 1ste middelbaar

Ik ben heel blij dat Bednet bestaat. Na drie jaar ken ik het natuurlijk al wel goed maar dit jaar was het wel heel spannend omdat ik naar het eerste middelbaar ging.  Ik wist niet of het ging lukken met al die nieuwe verschillende leerkrachten en kinderen. Maar via Bednet heb ik weinig moeten missen en heb ik iedereen even goed leren kennen. Zonder Bednet was ik zeker al eens blijven zitten omdat ik te veel afwezig ben op school. Nu kan ik altijd met mijn klas overgaan naar een volgend jaar en dat vind ik echt super fijn.

Whatsapp groep met de klas

Ik hoor er ook helemaal bij! Tijdens de speeltijden blijven er altijd enkele kinderen aan de computer in de klas, zonder een leerkracht erbij. Mijn vrienden houden me dan op de hoogte van wat er op de speelplaats gebeurt of van de laatste nieuwe roddeltjes die anders op de speelplaats gezegd worden. Soms spelen we zelfs verstoppertje. Ik kan de camera in de klas van thuis uit doen bewegen en inzoomen. Ik probeer de kinderen zo terug te vinden in de klas, maar dat mogen de leerkrachten eigenlijk niet weten ;-) 

We hebben ook een Whatsapp-groep van de klas waardoor ik ook van alles op de hoogte blijf en met mijn beste vriendinnen doe ik soms een videochat.   

De Bednet-klas van Lars in het Sint-Gummaruscollege

Heel gebruiksvriendelijk

Werken met Bednet is echt niet moeilijk. Als ik bv tegen de leerkracht iets wil zeggen, dan kan ik op een handje klikken op de Bednet-laptop thuis. De computer in de klas geeft een signaal en de leerkracht weet dat ik iets wil zeggen of antwoorden op een vraag. Als er problemen zijn kan je altijd bij de helpdesk terecht. Je hoeft maar op het Bednet-held icoontje te klikken en je kan rechtstreeks chatten met iemand van Bednet, die blijven je helpen tot het probleem opgelost is. Ze zijn ook altijd direct bereikbaar en heel behulpzaam.

Wat is niet zo leuk?

Soms is het niet zo leuk om thuis te zitten als er leuke dingen in de klas gebeuren, zoals verjaardagen of andere leuke dingen. 

Soms vergeet er al eens een leerkracht de computer aan te zetten. Maar gelukkig heb ik een super lieve klastitularis. Als ik een berichtje stuur loopt ze snel naar de klas om de computer aan te zetten zodat ik echt niets hoef te missen. 

Omdat ik er niet ziek uitzie krijg ik soms op school wel de reactie dat het niet eerlijk is dat ik niet alles moet meedoen en nog andere vragen zich af of ik wel echt ziek ben. Maar ik denk niet dat ze graag een weekje met mij willen ruilen.  Mijn klasgenoten weten natuurlijk wél goed wat ik heb.

Toetsen/examens 

Toetsen maak ik soms via Bednet. De leerkracht stuurt de toets dan door via Smartschool. Ik print ze uit, vul de toets in en stuur ze onmiddellijk terug door naar de leerkracht. Soms maak ik de toetsen ook bij een leerkracht die aan huis komt, als ik afwezig was tijdens het toetsmoment. Examens maak ik altijd op school. 

Af en toe naar school

Als ik lang thuis ben geweest wil ik echt super graag terug naar school.  Ik voel me zo goed bij mijn vrienden en vriendinnen op school, zelfs bij de leerkrachten.  Iedereen is ook echt blij als ik af en toe terug kom. Op de Nationale Pyjamadag van Bednet ben ik altijd van de partij. Het is fantastisch om iedereen dan in pyjama te zien, uit solidariteit met mij en zo veel andere zieke kinderen. Het is zeker super fijn om iedereen via Bednet te kunnen zien als ik thuis ben, maar ik zit toch liever echt in de klas tussen mijn vrienden.

De klas van Lars nam deel aan de Nationale Pyjamadag van Bednet
Er is niet meteen een oplossing voor mijn aangeboren ziekte. Omdat er te weinig patiënten zijn die deze ziekte hebben wordt er te weinig onderzoek gedaan om betere medicijnen te kunnen maken. Daardoor zal ik mijn schoolcarrière lang Bednet moeten gebruiken.

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story