“In één klap stond mijn wereld op z'n kop.”- Sharline

“In één klap stond mijn wereld op z'n kop.”- Sharline

Sharine maakt gebruik van Bednet
Sharline (15 jaar) zit in het vierde middelbaar op Sint-Vincentius te Deinze. Haar leven stond stil toen ze plots een dubbele hersenbloeding kreeg. Na een moeilijke revalidatie is niets nog hetzelfde. Ze kan niet zomaar op stap, verloor vrienden, moest veranderen van school en blijft alert voor een volgende hersenbloeding. Door Bednet is ze wel mee met de les en heeft ze ook een nieuwe start gemaakt met leuke klasgenoten. In totaal is Sharline 7 keer geopereerd geweest aan haar hoofd. Het is niet zeker of het bij 7 blijft…

Hoe het begon

"Het gebeurde heel plots, in de nacht van woensdag 28 september 2016. Zelf weet ik er niet meer zoveel van aangezien ik bewusteloos was en een tijdje later in coma viel. Mijn ouders vertelden dat ik één keer had geroepen. Gelukkig hebben zij dit gehoord. Mijn papa is zelf ambulancier en dus extra alert. Hij heeft meteen actie ondernomen en de hulpdiensten opgebeld. Ik ging meteen als noodgeval het UZ Gent binnen en werd direct onder de scan gelegd. Ondertussen hoorden mijn ouders hoe ernstig en levensbedreigend het was. Er werden die nacht bij mij nog twee ingrepen gedaan en ik kreeg daarbovenop hele zware medicatie."

"De volgende dag werd mijn botluik verwijderd om de druk in mijn hoofd te verminderen. Ik heb ongeveer drie en een halve week op intensieve zorg gelegen. Achteraf vertelden de dokters dat ik veel te danken had aan mijn papa. Na de intensieve zorgen heb ik nog twee weken bij de specialistische afdeling gelegen om elke dag te revalideren. Ik heb een jaar moeten revalideren. Nu moet ik ongeveer vier keer per jaar naar de neuroloog. Daarbovenop ga ik op controle bij de professor die mijn aneurysma’s hersteld heeft en elk jaar moet ik een NMR-scan ondergaan. Ondanks deze voorzorgen, moet ik steeds alert blijven. Als ik een raar gevoel in mijn hoofd heb moet ik meteen naar het UZ Gent gaan. Een achtste operatie wordt dan ook niet uitgesloten."

Het kan iedereen overkomen

"Een hersenbloeding kan erfelijk zijn, maar dat was bij mij niet het geval. Iedereen kan het plotseling krijgen. In één klap staat dan je wereld op z'n kop, daarna is niets nog hetzelfde. Ik zou graag de normale dingen doen zoals elke tiener. Bijvoorbeeld een dagje gaan shoppen of een keertje naar een pretpark gaan. Dat kan helaas niet meer aangezien het te veel prikkels zijn en kan leiden tot epilepsie. Er zijn dan ook nog heel wat gevolgen van mijn hersenbloeding: één vierde van mijn zicht heb ik verloren, ik ben rapper vermoeid, ik heb soms problemen met mijn evenwicht houden en zal voor de rest van mijn leven bloedverdunners moeten innemen. Mijn ziekte heeft ook in mijn vriendenkring veel veranderd. Ik zag het helemaal niet aankomen dat enkele vrienden mij verlieten. Dat is heel spijtig, maar nu weet ik tenminste wie mijn echte vrienden zijn. Zij zijn gebleven en op hen kan ik altijd rekenen!"

Studeren om te helpen

"Dankzij Bednet heb ik heel weinig lessen moeten missen. Ik ben blij dat mijn huidige school Bednet wil gebruiken. Mijn vorige school wilde dit niet, waardoor ik van school moest veranderen. Waar ik mijn motivatie haal om langdurig de les te volgen van thuis uit? Zo kan ik mijn diploma behalen en kan ik kiezen voor mijn droomjob. Ik zou graag werken bij het onthaal van de intensieve zorg. Zoals ik daarnet heb verteld ben ik daar een kleine maand moeten blijven. Het personeel was daar altijd superlief. Ze maken je comfortabel en wijzen je graag de weg. Dat wil ik later ook doen!"

Wil jij graag je verhaal ook met ons delen? Laat het ons weten! 

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story