"Een fantastische stage achter de rug!" - Kim

"Een fantastische stage achter de rug!" - Kim

Kim en Julie lopen een stage communicatie bij Bednet
In het kader van haar opleiding communicatiemanagement - aan de Thomas Moore hogeschool - liep Kim in februari vier maanden stage bij Bednet. Samen met stagiaire Julie versterkte ze het communicatieteam van Bednet. Het was een fantastische ervaring zowel voor Bednet-collega Sophie als voor de beide jongeren. Een mooie kruisbestuiving van kennis! Kim deelt haar story met jullie!

Een warm welkom

Sophie opende de deur en onmiddellijk werd ik warm ontvangen. Ik hing mijn jas aan de kapstok en wandelde verder naar de plaats waar ik vier maanden lang zou werken voor Bednet. Er werd aangebeld. Julie stond aan de deur, de andere stagiaire communicatie. Geweldig, onmiddellijk een goede klik. “Dit is al zeker een goede start.”, dacht ik bij mezelf.

We werden allebei meteen voorgesteld aan het team dat zich in Leuven - de plaats waar wij stage lopen - bevindt. Allemaal stuk voor stuk lieve mensen. De nieuwsgierigheid naar ons was te voelen. “Sophie zal zo blij zijn dat jullie eindelijk kunnen beginnen!”, klonk het. En dat waren wij ook.

Een opstart meemaken

De eerste twee weken waren al zeer intensief. We werden volledig ondergedompeld in het verhaal van Bednet. Zo kregen we uitleg over wat Bednet allemaal doet en wie ze helpen. Julie en ik konden er niet genoeg van krijgen. Als kers op de taart mochten we zelfs beiden een opstart meemaken. Zo nam consulent Maarten, Julie mee en ging ik samen met consulente July op stap. Wat een ervaring! Uit wat ik gehoord en gelezen had over Bednet, kon ik wel afleiden dat het een heel mooie organisatie is. Maar om het dan ook echt te ervaren, is iets helemaal anders. Neem het maar van mij - en ook Julie - aan dat Bednet er echt alles aan doet om de moed bij zieke kinderen en hun ouders er weer in te brengen.

Volg stage bij een organisatie die je écht boeit.

Nu we volledig mee zijn met het verhaal van Bednet, zijn we intussen bezig met de jaarlijkse campagne: Pyjamadag. Een heel fijn concept waarbij kinderen en jongeren voor één keer in pyjama naar school mogen. Op deze dag wordt het verhaal van de Bednetters nog veel meer dan anders in het licht gebracht en vieren we hen allemaal! Deze dag is ook elke keer gekoppeld aan een fotowedstrijd waarbij scholen hun pyjamafoto’s inzenden en zo kans maken op verschillende prijzen. Maar om dit allemaal op tijd op punt te krijgen, werken we - en en zal er nog zeer hard gewerkt worden.

Sociale media overnemen, de pers, Bednetters, ouders en scholen contacteren of af en toe op locatie iets gaan doen, ... Er komt veel bij kijken, maar als je iets graag doet, vliegt de tijd nogal. Binnenkort is zover. Dan is het Pyjamadag. Hierna wordt het tijd voor iets anders en zullen we stilaan overstappen naar andere projecten. Er valt zeker nog veel te ontdekken binnen de organisatie en alles wat erbij komt kijken. We zitten alvast in een super warm en tof team. Die eerste momenten kunnen ons al niet meer afgepakt worden.

Je hoort weleens dat studenten zich vervelen tijdens hun stage… Dat er niet genoeg werk is, of dat het gewoon niet interessant genoeg is. Daarop kan ik maar één ding zeggen: volg eens stage bij een organisatie die je écht boeit. Een organisatie die het verschil probeert te maken in de wereld. Daar zul je je niet snel vervelen. 

Ik studeerde in juni af met onderscheiding! Mijn geluk kan niet op.

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story