“Door Bednet kon ik mijn jaar halen.”- Ahmed

“Door Bednet kon ik mijn jaar halen.”- Ahmed

Portret van Bednetter Ahmed
Bednetter Ahmed (16) zat al twee keer in de klas via Bednet: toen hij negen was omwille van kanker en in 2020 omdat hij een bottransplantatie nodig had. Dankzij Bednet had hij geen leerachterstand en slaagde voor de examens van zijn studierichting office en retail: kantoor aan het Sint-Agnesinstituut in Hoboken. Ahmed heeft momenteel geen Bednet meer nodig, maar zijn tijd achter het computerscherm is hij zeker niet vergeten: “Ik wilde gewoon met de hele klas overgaan naar het volgend jaar".

Voor de tweede keer Bednetter 

“Toen ik negen jaar was ontdekten de dokters een tumor in mijn been. Ik kreeg chemo en moest revalideren van twee transplantaties. Toen gebruikte ik al Bednet en kreeg ik ook les via de ziekenhuisschool. Ik heb die tumor overwonnen en ben intussen al zeven jaar kankervrij, daar ben ik echt heel blij om.” 

“Maar vorig jaar, toen ik 15 was, moest ik de hulp van Bednet opnieuw inroepen. Ik brak toen mijn been waardoor ik een bottransplantatie nodig had. Daarvoor verbleef ik in een revalidatiecentrum ver weg van de school. Door Bednet werd die afstand overbrugd. Ik was ver weg van de klas, maar zat toch in de les.” 

Alsof je echt in de klas zit 

“Bednet betekent veel voor mij. Als Bednetter word je niet ‘speciaal’ behandeld maar alsof je echt in de klas zit. Ik kon gewoon de les volgen en als ik een vraag had, duwde ik op een knopje en had ik de aandacht van de leerkracht. Via het Bednet-systeem kan je ook heel goed met je klasgenoten samenwerken, discussiëren en praten. Omdat je op hetzelfde moment als je klas toetsen en opdrachten kan maken, moet je achteraf niets inhalen. Het is ook leuk om met je klasgenoten te kunnen praten via Bednet. Toen ik de eerste keer Bednet gebruikten bleven mijn vrienden in de pauze bij mij en dan voelde ik me weer echt in de klas, doordat we zelfs samen pauze hadden. Het enige wat ik miste was af en toe eens tegen elkaar kunnen fluisteren in de les (lacht)." 

Met de klas overgaan

“Ik miste naar school gaan ook wel echt. Alles eraan. Daarom vond ik het ook belangrijk dat ik, ondanks de moeilijke situatie, wel de les kon volgen en mijn examens kon afleggen. Want een diploma halen is belangrijk om later een goede job te kunnen hebben en voor je gezin te kunnen zorgen. Ik wilde ook gewoon graag met de hele klas overgaan naar het volgend jaar. Zonder Bednet zou ik dit jaar met veel achterstand begonnen zijn of mijn jaar moeten dubbelen."

Ook een moeilijke periode gaat voorbij 

“Ik heb nog wel veel pijn aan mijn been, maar ik laat het me niet tegenhouden. Ik moest wel stoppen met bepaalde sporten zoals Thaiboks en voetbal. Maar er kwamen andere hobby's in de plaats. Vorig jaar, tijdens mijn bottransplantatie, heb ik mijn passie gevonden in fitness. Fitness betekent voor mij gezondheid en voor mezelf zorgen. Daar kan ik mijn gedachten verzetten en focussen op beter worden. Dat is het belangrijkste: Blijf gemotiveerd voor je gezondheid. Daarom zet ik me ook nog steeds in om mijn oefeningen te doen die ik krijg van de kinesist.”

“Ik heb een lange weg afgelegd, maar ik ben altijd positief blijven denken. Daarom is alles ook zo goed gelukt. Ik kan veel wat een gezonde tiener ook kan en ben altijd voor mijn examens geslaagd. Ik wil het gewoon goed doen op school. Zo kan ik later gaan werken om voor mijn eigen gezin te zorgen, dat is mijn droom.” 

“Mijn boodschap aan andere zieke kinderen? Ik hoop dat mijn verhaal hen motiveert, dat de moeilijke periode ook weer voorbij gaat. Blijf gemotiveerd om sterker en gezonder te worden. Dat is belangrijk. Ik blijf ook altijd positief en dat is ook de reden dat ik zo snel genezen ben, denk ik. Een ziekte dat is er en je voelt je misschien niet goed, maar je mag niet opgeven. Je moet er altijd in geloven dat het je gaat lukken, want het zal je lukken.”

 

Nood aan nog meer motiverende verhalen? Lees ze op de jongerensite 


 

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story