"De maagverkleining zal mijn leven veranderen" - Yentl

"De maagverkleining zal mijn leven veranderen" - Yentl

Yentl (20 jaar) vecht al haar hele leven tegen de kilo’s. Ze heeft alle mogelijke sapjes en diëten uitgeprobeerd. Haar overgewicht is jammer genoeg erfelijk dus een maagoperatie zal nodig zijn om af te vallen. Yentl gebruikt Bednet sinds november in haar 7de jaar aan het AvAnt Provinciaal Onderwijs. Ze moet op doktersadvies thuis blijven aangezien ze een risicopatiënt is door haar overgewicht. Maar Yentl barst van de dromen: eerst wil ze afvallen en later wil ze leerkracht lager onderwijs worden. Lees haar story!

Maagverkleining

Ik droom al lang van een maagverkleining. Nu is het bijna zover. Mijn operatie zal volgende maand plaatsvinden. Het gaat mijn leven zo veranderen. Ik wil terug gaan kickboksen, samen gaan lopen met mijn vrienden, naar school gaan,... Door corona is de maagverkleining al een aantal keer uitgesteld. Ik heb er echt lang op moeten wachten. Ik kijk er enorm naar uit en vind het best spannend, want ik ben nog nooit geopereerd. 

Later word ik… 

Ik kan niet naar school gaan nu en volg alle lessen mee via Bednet. Wat motiveert mij om al zo’n lange tijd van thuis uit les te volgen? Ik wil al heel lang leerkracht lager onderwijs worden. Ik probeer mijn droom vanuit mijn kamer waar te maken. Mijn motto: Als je iets wilt, moet je ervoor gaan en dat doe ik nu honderd procent, via Bednet. 

Ik ben zo blij dat ik alle lessen momenteel online mee kan volgen. Ik maak echt deel uit van de klas. Als ik een vraag heb kan ik deze ook meteen stellen. Het is super dat mijn leerkracht zoveel vertrouwen heeft in mij. Als ik toetsen van thuis uit mee maak zou ik evengoed spiekbriefjes kunnen maken. Dat vertrouwen schept echt een band.

Mijn klas

Sinds ik thuis ben zijn mijn klasgenoten meer begaan, meer open en meer bezorgd om mij. Het fijne is, we zijn op zich al een heel zorgzame klas. Als iemand iets niet snapt probeert iedereen elkaar te helpen. Ze komen vaker de vraag stellen hoe het met me gaat en wanneer ik terug naar school kom. Mijn klasgenoten vragen vaak of ik iets nodig heb, of ze laten weten dat ik altijd bij hen terecht kan als er iets is. Ik merkte dat ook tijdens de examens. In die periode moest ik wel naar school gaan. Iedereen was super blij om mij terug te zien en omgekeerd ook natuurlijk. Het is toch anders om elkaar in het echt te zien dan via een scherm.

Pyjamadag

Ik vind het goed dat zieke leerlingen een dag per jaar in de bloemetjes worden gezet. Veel mensen staan er niet bij stil dat jongeren jammer genoeg ook ernstig ziek worden. Dat thema dromen vind ik super. Het is niet omdat je ziek bent dat je een buitenbeentje bent. Ik denk dat het belangrijk is dat zieke jongeren altijd moeten proberen in het positieve te geloven ook al zijn ze ziek, blijf dromen.

Doet jouw klas al mee met Pyjamadag? 

Schrijf je in!

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story