"BV's in pyjama zien, zalig!" - Jade

"BV's in pyjama zien, zalig!" - Jade

Afspreken met vriendinnen, viool en piano. De favoriete bezigheden van Jade (14). Twee jaar geleden kreeg ze te horen dat ze aan chronische pijnen lijdt. Door aanhoudende hoofdpijn en vermoeidheid kan ze niet voltijds naar school. Nu volgt ze elke namiddag les via Bednet.

Na al mijn onderzoeken in het ziekenhuis kwam Bednet als oplossing bovendrijven. Ik was vaak te moe om hele dagen les te volgen dus vanaf de kerstvakantie in mijn eerste middelbaar ben ik deeltijds met Bednet begonnen. Zelf kende ik de werking van Bednet toen nog niet zo goed. Maar ik was snel mee en ook op school werd Bednet enthousiast onthaald. Al lopen er af en toe toch nog dingen mis. De computer vergeten opzetten, het microfoontje niet gebruiken of me niet verwittigen wanneer het studie is… Altijd grappig als dat gebeurt!

Zonder Bednet moest ik waarschijnlijk blijven zitten. Ik zou te veel van de leerstof missen door maar halftijds naar school te gaan. Dankzij Bednet kan ik gewoon mijn jaar afmaken en nog in dezelfde klas zitten als al mijn vrienden! 

Pyjamadag voor mij

Momenteel zit ik in het derde middelbaar en ik denk niet dat mijn school het aandurft om in pyjama naar school te komen. Jammer, maar ik begrijp het wel. Een pyjama is niet stoer genoeg, zeker? :-) 

Mijn lagere school deed wel elk jaar mee aan pyjamadag. Echt zalig! Want iedereen houdt toch van een keertje in pyjama naar school te mogen gaan?!

Ik vind Pyjamadag een super initiatief. Het zorgt ervoor dat Bednet wat meer in de kijker gezet wordt en dat mensen ons kunnen steunen, al is het maar door een Instagramstory te posten. Elk jaar kijk ik er naar uit om te zien wie er nu weer meedoet. Want Pyjamadag toont dat we er niet alleen voor staan met onze ziekte, zoals we soms al wel eens denken.

Zelfs de celebs steunen mee 

Sean Dhondt, Wim De Vilder, K3,… Het voelt goed om op Pyjamadag alle posts te zien van mensen in pyjama. Ook al ken ik niet iedereen persoonlijk, ik voel me sowieso gesteund wanneer ik een foto zie verschijnen over Pyjamadag. Zeker als het dan nog BV’s zijn ook! Degene die mij het meest is bijgebleven? Wim De Vilder die in zijn pyjamabroek het Journaal presenteerde. Geweldig!

Ben je benieuwd naar nog meer verhalen van mij?

Hou dan op 13 maart zeker de Instagram van Bednet in de gaten. Want op Pyjamadag doe ik een take-over van hun Instagramstories. Spannend!

Deel ook jouw story!

Heb jij een verhaal dat je met ons wil delen? Dan maak je kans op het bijwonen van een open training van de Rode Duivels.

Deel je story