Lesgeven via Bednet

Lees hier alles over lesgeven via Bednet. Hoe pak je een Bednet-les aan? Welke werkvormen kan je gebruiken? Hoe betrek je de Bednetter?


Bednet in je lessen

Hoe geef je les aan een Bednetter?

Hoe geef je les aan een Bednetter op afstand en op hetzelfde moment aan je leerlingen in de klas? Hoe pak je dat aan? We helpen je op weg.

Online les volgen via Bednet ondersteunen

Hoe kan je online les volgen via Bednet ondersteunen, als de leerling niet fysiek in de klas zit? We geven je enkele aandachtspunten. 

Het scherm delen

Een bordboek of PowerPoint gebruiken in de klas? Ook via Bednet kan je heel eenvoudig je scherm delen zodat de leerling thuis vlot kan meevolgen.

Werkvormen in de wereld van Bednet

Werkvormen die je vandaag in de klaspraktijk toepast, kan je zeker blijven gebruiken wanneer je met Bednet aan de slag gaat. We geven nog enkele tips.

Evalueren via Bednet

Evaluatie maakt deel uit van elk onderwijstraject, ook bij zieke leerlingen die niet in de klas zijn. Lees hier hoe je kan evalueren via Bednet.

Doe-lessen of praktijkvakken: ook voor Bednetters

Doe-lessen of praktijkvakken kunnen ook voor Bednetters. Hoe je dat doet? We geven je een overzicht en een aantal tips die je kan gebruiken.


Bednet in je klasorganisatie

Betrokkenheid tussen Bednetter en klas ondersteunen

Hoe kan je de betrokkenheid tussen Bednetter en klas ondersteunen? Lees hier hoe je de Bednetter helpt met re-integratie naar de klas.

Moet de Bednetter de webcam opzetten?

De webcam opzetten en in beeld komen kan voor de Bednetter spannend en moeilijk zijn. Hoe kan je de leerling helpen? En wat als het toch niet lukt?

Bednet buiten je klas of school gebruiken

Organiseer je een activiteit niet in de klas, maar in de eetzaal, sportzaal of zelfs daarbuiten? Je kan Bednet ook buiten je klas of school gebruiken.

Twee Bednetters in je klas

Soms kan het gebeuren dat er meer dan 1 leerling in je klas Bednet gebruikt. Waar moet je dan op letten als er twee Bednetters in je klas zitten?

Bijna of deels terug naar school na Bednet

Goed nieuws, je leerling keert na een periode Bednet bijna of deels terug naar school. Een goede voorbereiding zorgt voor een vlotte overgang.


logo vlaanderen
© 2023 Bednet
Webdesign thinline.be