Hoe kan je het Bednet-traject opvolgen en bijsturen? We geven je enkele tips & tricks.
Mee in de klas via Bednet: voor veel leerlingen is online les volgen een nieuwe ervaring. De Bednet-software leren gebruiken, alleen en niet samen met de klasgroep les volgen, online de lessen volgen, meedoen en samenwerken, het gevoel van er niet echt bij zijn of leuke momenten missen, ... Bednetters hebben vaak wat tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen en er een nieuwe routine in te vinden.
Regelmatige korte check: bevraag regelmatig bij de leerling hoe het les volgen via Bednet verloopt. Wat lukt al goed? Wat is lastig? Is extra hulp nodig?
Tussentijds overleg: plan regelmatig overleg in met leerling, ouders of begeleiders en andere betrokkenen in, om samen in gesprek te gaan over het verloop van het Bednet-traject. Zo is er ruimte om moeilijkheden bespreekbaar te maken maar ook positieve ervaringen en groei te benoemen en te versterken.
Stem van de Bednetter: niet elke leerling durft even open vragen, moeilijkheden of noden te benoemen. Bevraag dus zelf of via de ouders/begeleiders de ervaringen en ideeën van de Bednetters zelf.
We geven je een overzicht van de verschillende thema’s die belangrijk zijn om op te volgen, met enkele concrete voorbeelden. Je vindt ze ook terug in dit handige sjaboon, dat je samen met de leerling kan overlopen en invullen.
Technisch
Praktische organisatie
Leren en betrokken zijn via Bednet
Bednet in het ruimere onderwijstraject
De Bednet-klasset aanzetten, checken of de Bednetter een vraag heeft, ... Je hoeft het als leerkracht niet allemaal alleen te doen. Hoe kan je klasgenoten inschakelen als Bednet-buddy's?
Welke afspraken maak je best om de Bednet-lessen vlot te laten verlopen voor iedereen? We zetten alvast enkele belangrijke thema’s op een rijtje.
Welke vakken en lesmomenten zal de leerling via Bednet volgen? Dankzij een duidelijke planning van de Bednet-lessen is iedereen goed op de hoogte..
Staat jouw vraag hier niet tussen of lukt er iets niet goed?
We helpen je graag verder!